Les tendències que marquen el futur del branding

27 de novembre de 2018

 

El branding es mou constantment a la caça de tendències, canvis culturals i evolució tecnològica, així que conèixer el que s’està gestant en l’actualitat i analitzar els nous comportaments pot ser una bona manera de conèixer el futur del branding i prendre la temperatura al que ens espera properament.

 

Del general al personal

 

Una marcada tendència que es comença a generar en els comportaments socials, empresarials i està arribant al branding probablement per quedar-se és la transformació del comú al personal; els conjunts ja no són tan atractius com les persones i buscar l’empatia personalitzada arribant a les característiques concretes de certs sectors serà el futur de les campanyes.

 

Actualment existeixen moltes eines de mesurament de comportaments i gustos, i els usuaris també demanen una atenció especial enlloc d’interessar-se per productes generalistes que engloben a un públic molt obert, així que el branding ha de seguir aquesta tendència i buscar els camins de la personalització.

 

Les motivacions i les filosofies de vida

 

En un món connectat les persones busquen trobar-se amb usuaris, marques i llocs afins als seus estils de vida o els seus propis interessos, així que hi ha una forta tendència al consum de la inspiració, la superació i les filosofies de vida que no trigarà a traslladar-se al comportament del branding.

 

Els usuaris han abandonat la superficialitat del que és material i han decidit interessar-se per les coses més espirituals, on abans creixien els influencers de moda ara triomfen els coach; aquesta nova onada d’interessos fa que el branding pateixi petites transformacions per posicionar-se en aquest camí.

 

El compromís de la marca i els seus valors

 

Molt relacionat amb la tendència anterior és la dels valors de marca, i és que els clients ja no només veuen preus o els preocupa la qualitat, també els preocupen els valors de marca o la filosofia de la mateixa i volen estar tranquils amb el que consumeixen, així que el nou branding haurà de enfocar-se en comptar aquestes característiques.

 

No només la identitat o l’estil de branding en si serà el més vital per als usuaris, cada vegada hi ha més preocupació per un altre tipus de coses com el tracte de les companyies als seus treballadors, les associacions amb bones causes o organitzacions i la transparència a l’hora de traslladar les seves polítiques i els seus comptes.

 

La tendència a l’associació: la unió és poder

 

El branding va cada vegada més encaminat també a l’associació de marca, i és que unir forces amb companyies complementàries, crear accions conjuntes o crear aliances en general és molt positiu tant per la imatge externa com per a les iniciatives internes de les empreses.

 

Aquesta nova tendència aporta moltíssims beneficis a totes les parts, ja que marques petites es poden ajuntar per proposar alguna cosa una mica més gran o es poden construir diferents accions i associacions que no haguessin estat possibles de cap altra manera, sent avantatjós tant per a les marques com per als clients.

 

 

 

Comparteix