Com fer servir els anuncis de Facebook, els anuncis de Twitter i els anuncis d’Instagram amb èxit

30 d’octubre de 2018

 

Hi ha moltes coses que pots fer per millorar el teu posicionament en xarxes socials i la teva estratègia de màrqueting digital, tot i que segurament una de les més rendibles serà gestionar adequadament Facebook Ads, Twitter Ads i Instagram Ads per aconseguir campanyes infal·libles que millorin el teu posicionament amb una mínima inversió, així que avui t’ensenyem com utilitzar aquestes eines.

 

Què són les plataformes Facebook Ads, Twitter Ads i Instagram Ads

 

Quan parlem d’ús d’aquestes eines ens referim a les plataformes encarregades de gestionar els anuncis i campanyes promocionals a Facebook, Twitter o Instagram; unes accions fonamentals a l’hora de difondre esdeveniments importants o promocionar una marca a les xarxes socials.

 

Tot i que el dia a dia de qualsevol estratègia es basa en el posicionament orgànic, Facebook, Twitter i Instagram aposten cada vegada més per premiar les accions de pagament així que saber utilitzar aquestes eines i treure’n el màxim partit amb la menor inversió serà un encert que veuràs reflectit en els resultats mensuals.

 

Com usar Facebook Ads

 

Per realitzar accions amb Facebook Ads hem de conèixer els tipus de promocions que ofereix, d’aquesta manera sabrem escollir la fòrmula més adequada segons el nostre objectiu; no oblidis que Instagram també pertany a Facebook així que els teus anuncis de Facebooks Ads es veuran reflectits en aquesta altra xarxa social.

 

En aquesta plataforma tindrem els “anuncis” que són les publicacions o promocions amb el seu text i imatge, enllaç o vídeo; els “conjunts d’anuncis” que són els grups de diversos anuncis amb un objectiu i una segmentació comú i les “campanyes” que engloben diversos tipus d’anuncis diferents.

 

Per utilitzar correctament Facebook Ads i veure els seus beneficis tant a Facebook com a Instagram has d’analitzar bé el teu públic objectiu i realitzar una bona segmentació: tria detalladament les dades d’edat, ubicació, sexe, interessos i connexions i la teva campanya serà un èxit.

 

Com utilitzar Twitter Ads

 

En el cas de Twitter Ads també podràs escollir el tipus d’anunci que vulguis realitzar: podràs tenir un compte promocionada, una publicació promocionada o una tendència promocionada, sent aquesta última la versió més cara de totes les possibilitats encara que també la més efectiva.

 

Els anuncis en Twitter també tenen opcions de personalització com en el cas de Facebook i Instagram així que podràs determinar algunes dades com la ubicació, la zona horària i l’objectiu de la teva campanya: aconseguir interaccions, clics i conversions, instal·lació d’aplicacions, més seguidors o clients potencials a la xarxa social.

 

Com utilitzar Instagram Ads

 

Encara que Instagram es veu beneficiat de les campanyes que puguis fer a través de Facebooks Ads a compartir amo, aquesta xarxa social també té les seves pròpies opcions de promoció creades específicament per promocionar continguts i comptes en el llenguatge específic d’Instagram.

 

El funcionament d’Instagram Ads segueix un patró molt similar als altres, ja que es mou per campanyes d’objectius i et preguntarà si busques un anunci per aconseguir clics, visites a la pàgina, interaccions en la publicació… En definitiva, quan aconsegueixis agafar-li el truc a les Ads probablement et mouràs com peix a l’aigua en les tres versions, i veuràs créixer de seguida la teva comunitat!

 

 

 

Comparteix