Les novetats del posicionament SEO de Google que has de conèixer

24 de setembre de 2018

 

De vegades resulta difícil trobar temps per actualitzar la pàgina web, renovar coneixements SEO i estar al dia amb totes les novetats que Google introdueix regularment en els seus criteris de posicionament orgànic; per això mateix hem reunit les novetats més importants que has de conèixer i aplicar perquè la teva web no es quedi endarrerida.

 

Les paraules segueixen sent molt importants

 

L’ús de paraules clau sempre ha estat un factor crucial en el màrqueting en línia i en tot el referent al posicionament a Google, que actualment cobra el pes que li correspon amb més força que mai gràcies a un sistema cada vegada més precís que mesura també, de forma intel·ligent, les paraules clau primàries, secundàries i relacionades.

 

Si estàs acostumat a fixar-te en les paraules clau primàries i preocuparte lleugerament per la concordança d’aquestes, ara hauràs de fer un exercici més gran ja que els avenços en tecnologies com el Big Data han posat en valor l’ús detallat de l’escriptura dins el SEO a Google .

 

La llegenda del Mobile First Index

 

Es rumoreja des de fa anys la intenció de generar un canvi relacionat amb la descàrrega de les apps i l’ús de continguts o pàgines web en versió d’escriptori, i efectivament, Google ja ha començat aquest 2018 a posar en marxa aquesta versió de rastreig que pretén equilibrar forces entre mòbils i ordinadors, estalviar dades i millorar les nostres connexions.

 

Això es materialitza en que Google està modificant lleugerament el seu mètode de rastreig de continguts i es focalitzarà cada vegada més a descobrir les pàgines amb versió mòbil, per després comprovar si hi ha una versió d’escriptori; fet que suposa un canvi en les maniobres de posicionament donada la importància que cobren les webs mòbils.

 

Frenant la febre dels enllaços

 

Una altra tradició del posicionament a Google és la generació de connexions a través d’enllaços externs, interns i de totes les maneres possibles; el que a vegades podria resultar entre carregós i fals per a cert tipus de continguts, caure en la sobreinformació o causar batalles més numèriques que qualitatives en el SEO.

 

Els temps han canviat també per aquest clàssic de l’estratègia, així que per fi la Google ha evolucionat prou per discernir els enllaços de qualitat, els perfils als quals pertanyen i posar el valor altres factors com qualitat dels mateixos penalitzant l’ús de pràctiques poc lícites com la compra d’enllaços; a partir d’ara la qualitat de links serà més útil que la quantitat.

 

No oblidis l’era de la veu

 

Si encara no has posat al dia la teva pàgina web en aquest aspecte definitivament ha arribat el moment de posar-se mans a l’obra, ja que la comunicació per veu és cada vegada més important i els primers a tenir en compte aquesta modalitat per al seu posicionament seran probablement els majors triomfadors del SEO a curt termini.

 

Fa uns pocs anys era, probablement, una tendència en augment amb un futur incert i per millorar… i els assistents per veu encara estaven fent-se un buit, però s’han afanyat; actualment les recerques es realitzen de manera molt més específica gràcies a l’ús de veu, i és imprescindible tenir cura d’un SEO adaptat a aquestes noves formes de rastreig.

 

Comparteix