Com poden les aplicacions mòbils impulsar el creixement del comerç?

18 de maig de 2021

 

Les aplicacions mòbils prenen cada cop més importància per les empreses. El seu ús facilita l’experiència d’usuari al client, fomenta la connectivitat entre empresa i usuari, i millora el procés d’adquisició de productes i/o serveis.

 

 

L’ús de les aplicacions mòbils s’incrementa

 

Les experiències digitals dels consumidors han augmentat significativament durant aquests últims anys passant d’un 65% que afirmava fer servir algun canal digital (pàgina web, app, etc.) a un 73% aquest any passat. A més a més i a causa de la pandèmia i les restriccions de mobilitat, aquest creixement s’ha accelerat de manera significativa.

 

S’estima que durant el temps de confinament en què les restriccions eren més severes, el temps que els usuaris passaven a les apps dels comerços va augmentar un 20%. Més enllà de decaure un cop les restriccions han anat desapareixent o canviant, l’usuari ha descobert una nova manera d’informar-se i connectar amb el comerç i les apps continuen essent a hores d’ara una gran font d’interacció entre empresa i client.

 

No només els comerços que disposen d’una app amb ecommerce han vist com les seves vendes durant la pandèmia s’han disparat; també totes aquelles que no disposen d’una plataforma de comerç electrònic han aprofitat els avantatges de les apps per augmentar les seves vendes físiques.

 

 

Quins avantatges aporten les apps corporatives?

 

En una entrada anterior ja vam parlar dels avantatges de disposar d’una app corporativa i com aquesta pot ajudar a fidelitzar els usuaris, crear i potenciar la imatge de marca de l’empresa i també a generar vendes. Cada cop més, empreses i comerços es veuen amb la necessitat de crear o actualitzar les seves apps corporatives per tal de poder satisfer les noves necessitats creixents dels usuaris.

 

S’estima que l’usuari passa una mitjana de 5 hores diàries al telèfon, i més de la meitat d’aquest temps el destina a les apps. La situació actual ha fet canviar el comportament de l’usuari que ara busca i valora certs aspectes que un temps enrere potser no eren tan importants. El client buscar fer reserves, poder demanar cita prèvia abans de visitar el lloc físic, gestionar canvis i devolucions, parlar amb atenció al client d’una manera més directa i fluida, demanar servei a domicili, veure un catàleg actualitzat de productes i serveis, etc. I tot això es pot aconseguir de manera òptima a través d’una app corporativa que més enllà d’oferir la possibilitat de mostrar els serveis o productes que s’ofereixen, dóna l’oportunitat de crear un canal de comunicació directa i viu amb el client.

 

Utilitzar l’aplicació mòbil no només ajuda a interactuar amb els clients i aconseguir millorar la seva satisfacció, sinó que també ajuda a identificar possibles tendències de comportament. D’aquesta manera es poden detectar mancances, eliminar serveis innecessaris, observar canvis en el comportament d’interacció o compra i potenciar els encerts per oferir un servei òptim.

 

 

En resum, l’ús de les aplicacions ha canviat la dinàmica amb la qual l’usuari es comunica i connecta amb comerços i empreses i és cada cop un pilar més fonamental pel bon creixement de qualsevol empresa. Gairebé la meitat dels consumidors creu que després de la pandèmia la seva experiència de compra ja no tornarà a ser com era abans. Per això, és més important que mai aprofitar els canals digitals per créixer i aprofitar aquest canvi de paradigma per adaptar-se als nous costums dels usuaris.

 

Una app mòbil és una gran oportunitat per innovar, mantenir la fidelitat del client i aconseguir un bon posicionament de marca. Els usuaris passen cada vegada més temps navegant entre apps, ja que aquestes simplifiquen gran part dels processos que portem a terme durant el nostre dia a dia.

 

Ciclick desenvolupem tota mena d’aplicacions mòbils utilitzant tecnologies híbrides, cosa que implica que un únic desenvolupament serveix per a totes les plataformes (Android, iOS, Windows Phone…). Ens encarreguem de tot el procés, des del disseny i programació de l’app fins a la seva publicació a les botigues d’aplicacions corresponents i optimitzem tots els processos de navegació i interacció per crear apps que siguin intuïtives i fàcils d’utilitzar, tant per l’administrador de continguts com per l’usuari final.

 

Contacta amb nosaltres, podem fer possible la teva idea!

Comparteix