Tendències que no has obviar en el disseny de la teva pàgina web

15 de febrer de 2019

 

El món digital mai s’atura i la seva aparença continua en una constant evolució. Com a mostra, les tendències de disseny web vigents en 2019 són cada vegada més orientades a crear una sensació de comoditat, organització i amb trets de personalitat marcats de manera visual. A l’hora d’invertir en el disseny web o redisseny d’una plataforma web és recomanable familiaritzar-se amb el què és nou.

 

El disseny web està en una era de competència sensorial amb les xarxes socials, les pàgines web cada dia són més personalitzades, accessibles, menys fredes i amb un aspecte que genera familiaritat des de la primera impressió. Enrere van quedar les pàgines web sense personalitat i ara es dóna pas a una era plena d’elements amistosos.

 

El disseny web vol semblar més al consumidor

 

El minimalisme va quedar en el passat i elements com les fotografies i tipografies ara estan maximitzats. La idea és que la part visual atrapi i que sigui el millor context per topar-se amb un storytelling d’entrada, elements que no poden faltar en cap cas. L’usuari vol sentir-se dins de la fotografia, de la història, de la marca i vol fer-ho sense distraccions.

 

Una altra tendència que ha quedat molt clara, és que l’usuari vol veure el portal web uniforme en tots els dispositius. Enrere van quedar aquelles versions per a web i mòbil en paral·lel, ara, des del web s’aspiren els menús mòbils i la reestructuració d’elements que coincideixin en la memòria curta de l’internauta ja que li genera rebuig, les versions que visualment són distants en cada dispositiu.

 

L’scroll és el gran protagonista així que tots els elements han d’estar ben distribuïts d’una manera dinàmica, neta i pensada en fer de l’scroll un pas amè i senzill. L’experiència multimèdia s’ha guanyat un camp a pols i és així com les animacions i el disseny web atrevit són l’atractiu que garanteix que l’usuari torni.

 

Els elements han de divertir a l’internauta

 

Anteriorment, la tendència era ordenar i deixar tot fredament diagramat, doncs ara, la tendència és diferent, l’usuari vol que les plataformes web siguin com les xarxes socials. Una cosa dissenyada per ells en funció als seus gustos, així és com aspiren topar-se amb portals web. El disseny flat i els botons fantasmes se sumen a la llista de favorits.

 

Avui dia les competències en HTML5 i CSS, CSS3, Responsive Web Design i JavaScript són les més requerides, és allà on la preparació es creua amb la creativitat i sorgeix aquesta nova onada de portals plens de molts detalls, creativitat i personalització. El que l’usuari més agraeix a l’hora de topar-se amb un portal web és que s’assembli a ell o ella.

 

En una llarga llista d’elements, segueix sent el rendiment, l’element que l’usuari no està disposat a sacrificar per un disseny web, és per això que davant de reagrupar, alterar o modificar una plataforma web, és necessari fer un diagnòstic amb experts que avaluïn les millors i més ràpides opcions per a cada marca.

 

Comparteix