9 tendències SEO per 2019

12 de novembre de 2018

 

Conforme el Big Data, la gestió de dades i les tecnologies digitals avancen les tendències SEO varien i de vegades és complicat seguir-los la pista, ja que el que ens funcionava per al posicionament durant 2018 és possible que ja no resulti efectiu en el proper any, així que atent a les 9 tendències SEO per 2019.

 

1 L’usuari tindrà cada vegada més protagonisme

 

El benestar de l’usuari és molt important per a qualsevol estratègia de màrqueting i ara també ho serà cada vegada més per al posicionament SEO, i és que una de les tendències més marcades de cara al proper any serà el pes que li està donant Google a l’experiència d’usuari i com hauràs de tenir en compte aquest element per a la teva pàgina web.

 

2 L’Smartphone li guanya la batalla a la resta dels dispositius

 

Tradicionalment el SEO sempre s’ha enfocat a la visibilitat en ordinadors de sobretaula i portàtils sent aquests els més utilitzats per navegar i generar trànsit, però les coses estan canviant i les noves tendències van encaminades als dispositius mòbils així que les teves estratègies de posicionament també hauran prendre aquest rumb de cara a 2019.

 

3 Els continguts com a aposta per al posicionament

 

Porten alguns anys en creixement i no sembla que la cosa vagi a canviar, i és que els continguts seran la millor base per a una estratègia SEO fructífera com ve passant des de fa ja algun temps, però recorda: els continguts de qualitat i prenent sempre en compte a l’usuari.

 

4 Els àudios seran més rellevants que les lletres

 

Les recerques per veu i l’ús dels àudios en els dispositius de missatgeria són la nova forma d’interactuar dels usuaris, una cosa relativament nova que fa al comportament recent dels internautes i que marcarà les tendències SEO per al proper 2019, ja que els primers a posar-se al dia amb aquesta modalitat segur que guanyaran punts a ulls de Google.

 

5 Les imatges i els vídeos canviaran

 

Aquesta és una de les tendències més noves, tot i que té molt sentit tenint en compte la importància de l’usuari i del màrqueting de continguts de cara a l’SEO a 2019; i és que Google està treballant en millorar les seves recerques d’imatge i vídeo, així que potser els textos descriptius donin pas a la visibilitat dels continguts directament en els algoritmes específics en què treballa la companyia.

 

6 El SEO local, cada vegada més influent

 

Gràcies als avenços en la geolocalització i la precisió dels nous dispositius, cada vegada és més possible treballar en entorns locals i ser més precís a l’hora de plantejar campanyes o estratègies i per això el SEO local serà una de les fortes tendències de cara al proper 2019.

 

7 Les xarxes socials guanyen punts

 

Tot i que el trànsit generat per les xarxes socials i la bona reputació de marca sempre han estat un bon punt de suport per al SEO, també es trobaven certes distàncies per la diferència en els seus cercadors interns i el seu posicionament intern que cada vegada serà menor; Google ha decidit començar a valorar més la repercussió de les marques en mitjans socials.

 

8 El nou certificat de seguretat SSL

 

Una de les desconcertants novetats que ha portat el món digital al llarg d’aquest any ha estat el canvi de política de “pàgina segura” que s’ha començat a implementar aquest estiu, així que de cara a 2019 una tendència SEO de les més importants serà la conversió a web https:// per a l’obtenció del certificat de seguretat SSL.

 

9 YouTube conserva la seva posició

 

Si des que Google es va fer amb YouTube i Instagram va començar a posar el material audiovisual de moda l’univers YouTube s’havia dedicat a créixer, aquesta no és una de les tendències de les que t’hauràs d’acomiadar ja que el SEO segueix sent un gran aliat d’aquesta plataforma i viceversa.

 

 

Comparteix