Novetats a les xarxes socials per endevinar el futur del màrqueting

18 de juliol de 2019

 

El món de les xarxes socials roman en una constant evolució que val la pena seguir de prop, ja que bona part del futur del màrqueting digital i les comunicacions sol estar íntimament lligat a aquestes tendències. Hem d’estar molt atents als canvis i adaptar les estratègies de marca a aquest tipus de novetats per avançar-nos als següents passos i millorar davant la competència.

 

L’auge del contingut efímer

 

Sembla que l’auge del contingut efímer en les xarxes socials és de tot menys efímer ja que després irrupció a la plataforma Snapchat no ha deixat de prendre força. En vista de l’èxit obtingut, altres xarxes socials com Instagram o Facebook s’han pujat a aquest carro que ja es veu completament imparable.

 

El contingut efímer consisteix en la publicació d’una fotografia, text o vídeo que dura un temps determinat i després desapareix, aparentment, sense deixar rastre. Això semblava una moda passatgera molt recent, l’any 2017, però a poc a poc s’ha anat estenent fins a esdevenir un dels llenguatges amb més futur -i present- de les xarxes socials.

 

Els xatbots, seran imprescindibles en el futur?

 

Els serveis d’atenció al client ja estan completament integrats en les xarxes socials o fins i tot aquestes arriben a funcionar com a via directa per parlar amb els usuaris. D’aquí l’aparició i consagració dels xatbots, probablement un sistema d’atenció al client que pendrà importància en els propers temps.

 

Un chatbot és un programari desenvolupat amb intel·ligència artificial i amb el que és possible mantenir una conversa com si es tractés d’una persona. Gràcies als avenços en el big data i les tecnologies d’intel·ligència artificial, aquesta eina és molt eficient i està en constant perfeccionament. Els xatbots s’implementen en aplicacions com Facebook Messenger per automatitzar les consultes dels usuaris en xarxes socials.

 

El WhatsApp business

 

Si encara quedava algun dubte sobre si WhatsApp pertany al grup del que anomenem les xarxes socials suposem que amb la inclusió dels estats i l’arribada de WhatsApp business ja queden molt pocs dubtes sobre això. Aquesta es tracta d’una versió del programa pensada especialment per a les empreses que proporciona una via de comunicació ràpida i directa entre la marca i els usuaris.

 

En aquest cas els clients no han de descarregar-se cap aplicació ja que poden parlar amb les empreses a través del seu propi WhatsApp com ho farien amb qualsevol altra persona de les seves agendes. Són les empreses les que han de descarregar-se aquesta versió diferent de l’aplicació i utilitzar els avantatges o eines creades especialment per a això.

 

Els negocis poden utilitzar aquest entorn per interactuar amb els seus clients utilitzant certes eines que permeten automatitzar, organitzar i també oferir respostes ràpidament als missatges dels usuaris. És la versió que qualsevol xarxa social ofereix com a perfil d’organització o negoci però aplicada al món de la missatgeria. Això conjugat amb la tecnologia del xatbot pot ser una evolució molt digna de seguir de prop.

 

 

 

Comparteix