Errors de màrqueting que no hem de cometre el 2019

14 de gener de 2019

 

Si hi ha alguna cosa certa és que de tot s’aprèn en aquesta vida i que el principi d’un any és el moment ideal de millorar i d’evitar caure en els mateixos errors del passat. Però com portar això a la nostra empresa? Potser evitant caure en els errors de màrqueting en els quals hem caigut?

 

En aquest article us portem un recull d’errors de màrqueting molt comuns en els que hem d’evitar caure en 2019. Des de no conèixer un negoci fins subestimar a la competència passant per escollir malament la identitat de la marca o la segmentació de les campanyes publicitàries. En aquest article repassem els errors que no hem de cometre el 2019 pel que fa a màrqueting.

 

6 errors que no has de cometre en màrqueting:

 

  1. Improvisar: La improvisació hem deixar-la als actors i als còmics; però mai als professionals del màrqueting. Una estratègia de màrqueting improvisada és un error es miri per on es miri ja que no estarà sent conseqüent amb un pla i amb unes metes traçades. La política de màrqueting ha de ser el fruit d’una estratègia i d’una visió a llarg termini.
  2. No avaluar: Una campanya de màrqueting s’ha d’avaluar per comprovar l’efectivitat. Després de tancar una campanya de màrqueting (per exemple, de SEO o de SEM de X mesos) s’ha de comprovar si s’han complert les expectatives o no i si s’han superat. Amb aquesta informació s’ha de prendre la següent decisió.
  3. El SEO: Menysprear la importància que té el SEO i confiar-ho tot al SEM és un error de màrqueting que no has de fer durant el 2019. Moltes persones no fan mai clic sobre els anuncis, de manera que comptar amb un bon SEO serà fonamental per el negoci i la seva supervivència.
  4. Creure que el producte es ven sol: Tenir el millor producte del mercat no és sinònim que es vagi a vendre sol. Tot producte, per bo que sigui, requereix d’un bon màrqueting perquè la gent no només ho apreciï sinó que tingui necessitat d’ell. És un error de màrqueting que no hem de cometre.
  5. Equivocar amb el preu: Posar un preu massa baix a un servei és un dels errors de màrqueting més comuns. Molts emprenedors cometen aquest error en infravalorar o creure erròniament que un preu més baix sempre ven més que un alt.
  6. Centrar-se en uns pocs clients: El màrqueting de moltes empreses comet l’error de centrar-se en un gran client especialment rellevant o en un grapat de petits clients. Això és un error ja que hem d’intentar per tots els mitjans diversificar les vendes el més possible.

 

 

Comparteix