Migració #REDSYS #SHA256: Què diu que què?

13 de novembre de 2015

 

Hola!

Si tens un comerç electrònic que utilitza RedSys, la plataforma de pagaments on-line comercialitzada per la gran majoria d’entitats financeres del nostre país, hauràs rebut un correu electrònic, una mica espès, tot s’ha de dir, informant d’un canvi en el seu sistema. I, si a més a més, has entrat al gestor del teu TPV per comprovar els últims moviments, t’hauràs trobat amb una “calorosa” benvinguda d’aquest tipus…
redsys-sha256

 

Doncs si, ni és tracta d’una broma de mal gust, ni el correu és spam, tot i que molt probablement l’hagis rebut directament a la carpeta de correu brossa.

 

I ara et preguntaràs…, “i a mi, què?” Doncs si NO tens una botiga virtual, pots seguir fent la teva vida com fins ara.

 

Ara bé, si la tens, tampoc cal que pateixis; ja que si ho desitges, nosaltres et guiarem en tot el procés perquè tu et preocupis de coses més importants.

 

Tinc un comerç electrònic. M’afecta aquest canvi?

Aquest canvi afecta a qualsevol comerç electrònic que utilitzi el TPV virtual de RedSys que és comercialitzat per les principals entitats financeres.

Des d’aquest enllaç podràs consultar el llistat de totes aquestes entitats.

 

Quin és el motiu d’aquest canvi?

El principal motiu d’aquest canvi és incrementar la seguretat. Tota comunicació entre un comerç electrònic i el TPV virtual de Redsys va firmada electrònicament utilitzant un programet amb un nom que segurament et sonarà a xino: SHA-1. Però tranquil/a, tu no has de saber d’aquestes coses. Per això estem nosaltres! 😉

Doncs bé, ara resulta que un il·luminat/da ha decidit que aquest programet no és del tot segur i ha de ser substituït per un altre de més robust.

 

És obligatori fer aquest canvi?

Doncs si, ja que si no adaptes el teu TPV a aquest nou sistema, a partir del dia 23 de novembre et deixarà de funcionar , i des de llavors els teus clients ja no et podran comprar a la teva pàgina.

 

 

A grans trets, això és el més important que has de saber, però si et d’aquelles persones que els agrada aprofundir en tots els temes, fa uns dies Redsys va piular un “simpàtic” tuit on facilitava tota la informació al respecte:

 

Per la teva total tranquilitat, ja saps que sempre pots comptar amb nosaltres pel què calgui i aquesta vegada no serà una excepció. Si necessites que t’ajudem en aquesta migració, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. Com sempre, estarem encantats de poder-te donar un cop demà: Revisarem quin tipus de botiga on-line tens i amb molta calma, t’explicarem, de forma senzilla i entenedora, quins són els passos que has de seguir perquè el dia 23 sigui un dia com qualsevol altre i puguis gaudir, senzillament d’un bon dia.

 

🙂

Comparteix