La relació entre el posicionament SEO i la càrrega de la teva pàgina web

10 de octubre de 2016

 

La càrrega de la teva pàgina web és molt important per al posicionament SEO, ja que si un usuari triga molt a entrar al teu web des d’un cercador, llavors abandonarà el lloc. Aquest usuari es pot multiplicar en molts més i finalment el lloc caurà en els últims resultats de les cerques.

 

A internet hi ha nombrosíssimes pàgines i informació, per això és molt important que es trobi la teva web de forma ràpida. Si la càrrega de la teva pàgina web és més gran de 3 segons, el teu posicionament SEO es ressentirà. Això es deu al fet que els usuaris d’internet saben que poden saltar a una altra pàgina.

 

A vegades no és només que el client triga a entrar des del cercador al teu web sinó que un cop dins d’aquesta, li costa navegar per ella perquè la càrrega de cada secció és molt lenta.

 

El posicionament SEO es ressent perquè va augmentant la taxa de rebot i baixant les visites. És a dir, el temps que passen al web és cada vegada menor i la posició en els resultats de cercadors com Google, va baixant a poc a poc fins que finalment es pot passar de les primeres pàgines fins a les últimes on un client mai arribarà entrar.

 

Les botigues en línia són un clar exemple on afecta i molt la càrrega de la web. Si un client està en un procés de compra amb el carret ple i no aconsegueix acabar aquest procés, llavors abandonarà i molt insatisfactòriament. A més, els clients de botigues en línia són molt exigents i possiblement reflecteixen aquesta insatisfacció en un comentari en xarxes socials el que afecti la teva reputació online i agreugi més encara la situació.

 

Abans de realitzar els canvis adequats a la botiga en línia, és important detectar-los. Primer pots posar-te en la pell d’un client potencial i fer tu mateix una prova, realitzant una compra. Posteriorment, pots realitzar una auditoria en línia gratuïta per examinar les fallades. I finalment també pots fer una prova de velocitat que a més compta amb l’avantatge que optimitza aquesta velocitat de forma automàtica.

 

Un cop detectats els errors i realitzats els canvis per esmenar-los, hem d’examinar altres opcions. La càrrega de web moltes vegades depèn dels servidors i la seva potència. Si tens una botiga online necessitaràs un servidor potent que no es pengi mai i que funcioni correctament amb tots els productes que vagis introduint, les seves descripcions, fotos, vídeos, etc., i sobretot que et doni suport tècnic quan tinguis dubtes, vulguis modificar temes, etc.

 

Finalment, pots provar altres eines de comerç electrònic per augmentar vendes i reduir els costos. Tot és qüestió de millorar i anar ampliant coneixements perquè la teva botiga online carregui més de pressa i en conseqüència millori el seu posicionament en línia.

 

Comparteix