És necessari el manteniment d’una pàgina web?

23 de setembre de 2020

 

Com ja hem comentat en alguna altra entrada del nostre block, disposar de pàgina web és imprescindible per qualsevol negoci, ja que es tracta d’un aparador virtual ideal per captar nous clients i fidelitzar els recurrents.

 

Per això és importantíssim tenir una pàgina web però ho és tant o més tenir-la actualitzada i optimitzada a través d’un bon manteniment.

 

 

Per què és important el manteniment d’una pàgina web?

 

De la mateixa manera que l’experiència d’un client que visita una botiga física bruta i amb elements espatllats és negativa, visitar una pàgina web amb continguts no actualitzats o amb enllaços trencats provoca la mateixa reacció negativa adversa.

 

Per tant, el manteniment és fonamental perquè la pàgina web pugui seguir complint l’objectiu pel qual es va crear i sigui una font de trànsit de qualitat. No n’hi ha prou en crear una pàgina web i deixar-la publicada sense prestar-hi atenció, cal revisar-la de manera periòdica i actualitzar-ne els continguts sempre que sigui possible.

 

 

Què s’ha de tenir en compte a l’hora de realitzar el manteniment d’una pàgina web?

 

El manteniment d’una pàgina web comporta diferents tasques a realitzar de manera periòdica de més o menys envergadura i dificultat. Algunes de les tasques més comunes i importants són:

 

  • Redacció i actualització de continguts per aconseguir un bon posicionament de la pàgina web i captar l’atenció dels usuaris que busquen nous continguts
  • Revisió de funcionalitats de la pàgina web i correcció de les que generin problemes
  • Detectar i eliminar possibles colls d’ampolla que poden provocar que el funcionament de la pàgina web falli davant d’un augment de visitants
  • Revisió de la seguretat de la pàgina web i bloqueig de possibles atacs maliciosos
  • Ajustaments del servidor web per tal d’incrementar el rendiment i la velocitat de càrrega de la pàgina
  • Revisió d’enllaços i la correcta integració d’aplicacions de tercers
  • Manteniment i actualització de la gestió del domini i el hosting
  • Seguiment i actualització de noves versions, plugins, canvis de software, etc.
  • Realització periòdica de còpies de seguretat
  • Fer canvis de disseny web i adaptar-lo a nous navegadors web, plataformes i dispositius

 

Per tant i tal com acabem de veure, el manteniment d’una pàgina web és tan important com el disseny o la programació, ja que l’ajuda a complir de manera adient totes les funcions. És un procés continu que s’ha de realitzar de manera regular per tal que la pàgina web sempre funcioni de manera òptima i segura.

 

A Ciclick oferim el servei de redacció de continguts i manteniment web perquè estem en contra de les “webs mortes” que queden obsoletes. Contacta amb nosaltres per saber com et podem ajudar en el teu projecte.

Comparteix