Com preparar-se per la campanya de Nadal?

9 de novembre de 2021

 

La campanya de Nadal sempre és un període de canvis amb un augment de la demanda bastant important. Durant el Nadal de 2020  i a causa de la pandèmia i les restriccions sanitàries, es va registrar un augment significatiu de les vendes i consultes per internet. Per la majoria d’usuaris era molt més còmode fer les compres a través dels e-commerce o bé encarregar els productes online i recollir-los posteriorment.

 

Així doncs, les tendències de cerca i de compra dels usuaris han evolucionat a causa de la pandèmia. Molts dels usuaris que abans sortien a passejar per mirar aparadors o es desplaçaven a certes botigues per realitzar les seves compres, ara ho fan a través d’internet i tot indica que ho seguiran fent. Si bé és cert que cada cop és més necessari sortir al carrer i recuperar “la vida normal”, la comoditat que molts usuaris han descobert en realitzar les seves compres online, és una tendència que ha arribat per quedar-se.

 

Després d’un 2020 marcat per la pandèmia i un 2021 no gaire millor, tot indica que la tendència de les compres online per aquest Nadal serà de creixement i augmentarà significativament respecte a les dades de l’any anterior. Coneixent la preferència de l’usuari per mirar i realitzar compres a través d’un e-commerce, és importantíssim saber-lo guiar i ajudar en el procés de decisió i compra final. Per això, cal tenir una bona estratègia online per fer front a una campanya de Nadal que es preveu més digital que mai.

 

 

Què cal tenir en compte per encara la campanya de Nadal correctament?

 

  • Augment de vendes – Cal preparar-se per l’època nadalenca i disposar de l’stock necessari per satisfer les necessitats de tots els clients.
  • Preparar-se per un augment del trànsit – Certs temes com la velocitat de càrrega de la pàgina web o la capacitat del hosting contractat cal tenir-los molt en compte i revisar-los abans de l’època nadalenca.
  • Disposar d’una pàgina web responsive – Cada cop més usuaris realitzen les seves cerques i compres a través de dispositius com el telèfon mòbil o la tauleta i no totes les empreses disposen de webs i botigues online que s’adaptin als diferents dispositius de forma correcta. Gran part de les compres, sobretot del sector de població més jove, es realitza a través del telèfon mòbil. Per això és important per les empreses disposar de webs responsives, amb una bona usabilitat i amb la informació actualitzada.
  • Ofertes i descomptes – En èpoques com la nadalenca, se sol sotmetre a l’usuari a un bombardeig d’informació. Són moltes les marques que busquen captar l’atenció de l’usuari oferint descomptes o ofertes especials i com a marca no ens podem quedar enrere. Per això és important tenir en compte certs aspectes com l’enviament gratuït, els codis de descompte per clients fidels o la creació d’ofertes especials.
  • Captar nous clients – És important arribar als clients quan estan fent una cerca concreta. Si som capaços de detectar-los i d’interactuar amb ells, és molt possible que captem la seva atenció i els puguem oferir el nostre producte o servei en un moment en què la necessitat és latent.

 

 

Les compres anticipades són importants

 

Tampoc podem oblidar les dues grans cites comercials que marquen l’inici de la temporada nadalenca: el Black Friday i el Cyber Monday. Són molts els usuaris que tenen aquests dos dies marcats al calendari amb fluorescent. I no és per menys, ja que gran part dels comerços, tant físics com electrònics, ofereixen grans descomptes i ofertes durant dies o fins i tot setmanes.

 

Venint d’una pandèmia que encara cueja i que ha canviat la manera d’actuar de la societat, és més que probable que aquest Black Friday sigui especialment actiu pel que fa a compres online. La facilitat per comparar i trobar opinions sobre els productes i el fet d’evitar cues i aglomeracions a les botigues físiques, són alguns dels punts que faran decantar a gran part dels usuaris a realitzar les seves compres nadalenques a través d’un e-commerce.

 

Com hem explicat en alguna altra entrada, cal aprofitar-se d’aquesta tendència cada cop més present al nostre país i preparar-se per poder oferir una bona experiència tant d’oferta com de compra final.

 

 

Així doncs i com hem comentat anteriorment, el comportament tant d’usuaris com de consumidors ha canviat a causa de la pandèmia. La compra és molt més meditada i selectiva, ja que es disposa d’una major possibilitat de comparació de productes i opinions i aquesta es realitza des de tota mena de dispositius electrònics.

 

Tot això implica que els negocis petits han d’estar preparats davant aquest canvi de paradigma. Més enllà de disposar d’una pàgina web, cal adaptar-la en funció de l’època en la qual ens trobem per tal de captar l’atenció de l’usuari en el moment oportú. D’aquesta manera, és important preparar-la tècnicament per l’època nadalenca i afegir-hi contingut pròpiament nadalenc, ofertes concretes i sobretot disposar de suficient stock per satisfer la demanda creixent.

Contacta amb nosaltres i optimitza la teva pàgina web per afrontar aquesta campanya de Nadal amb garanties!

Comparteix