Com optimitzar la teva botiga online?

28 de març de 2022

 

Arran de la pandèmia tant el nombre de comerços electrònics com el nombre de persones que compren online ha augmentat de manera significativa. Les persones que ja hi compraven de manera més o menys regular ara hi compren molt més, i aquelles persones que no tenien l’hàbit de fer-ho, ara comencen a descobrir-ne els avantatges.

Per això, davant d’una competència cada cop més forta i un grup d’usuaris disposats a comprar online d’una manera molt més directa, cal optimitzar la pàgina web i arribar als clients potencials amb la millor cara.

 

 

La importància de tenir una botiga online

 

Com ja hem explicat en alguna altra entrada, durant la pandèmia per Coronavirus les vendes online van créixer de manera molt significativa afectant tant a empreses com a usuaris. Per una banda, gran part de les botigues físiques d’àmbit local van haver de tancar portes i per l’altra, les persones confinades només sortien a l’exterior a comprar l’imprescindible. Per això, gran part del consum no essencial va passar a ser online.

 

Davant d’aquest canvi de consum i de la necessitat de moltes empreses per crear i/o actualitzar el negoci online, hi ha una sèrie de factors essencials perquè una botiga d’aquestes característiques tingui èxit. Primer cal, evidentment, disposar d’un bon producte de qualitat. En segon lloc, el preu ha de ser competitiu i per últim, cal disposar d’un lloc web atractiu, responsiu i preparat per a la conversió.

 

 

Per què és important optimitzar el lloc web?

 

Els cercadors tenen en compte certs aspectes i paràmetres a l’hora d’analitzar una web i assignar-li una posició destacada dins les pàgines de resultats. Per això és tan crucial optimitzar el lloc web, per aconseguir millorar el posicionament de la pàgina i augmentar així el trànsit i en conseqüència les vendes.

 

Tot i que la pandèmia ha disparat les compres online encara es fa difícil per alguns usuaris confiar plenament en la pàgina web. Per això és molt valuós transmetre confiança durant tot el procés de compra i comptar amb una pàgina web segura, confiable i transparent. El procés de compra ha de ser fàcil, sense massa interaccions ni passos complicats, i la comunicació amb l’usuari el més fluida i ràpida possible.

 

 

Consells per optimitzar la teva botiga online

 

 • Optimitza l’estructura de la pàgina web creant una estructura de categories simple. Com més categories i subcategories pitjor pel posicionament de la pàgina web i per l’experiència de l’usuari.
 • Assegura’t que la pàgina web disposa d’una navegació intuïtiva. D’aquesta manera als usuaris els serà molt més fàcil trobar la informació que necessiten o el producte que volen veure.
 • Pensa bé quina estructura ha de tenir la pàgina principal i què vols destacar-hi. Aquesta pàgina és com l’aparador d’una botiga física i si l’usuari no hi veu allò que busca o alguna cosa que li sembli interessant, marxarà sense haver fet cap compra.
 • Identifica les cerques que realitzen els teus clients potencials i selecciona les paraules clau que són més importants pel teu negoci.
 • Assegura’t que les imatges que utilitzes siguin de qualitat i optimitza’n la mida per no alentir la velocitat del lloc web.
 • Afegeix text amb paraules clau a l’etiqueta ALT de cada imatge de la pàgina web, per tal que Google pugui interpretar-ho i posicionar-ho de manera molt més eficient.
 • Crea contingut propi per explicar i definir cada un dels productes. És important que el text sigui descriptiu, extens i que inclogui les paraules clau que es volen posicionar en cada cas. Les botigues online no compten amb el factor més humà del procés de compra, ja que l’usuari no pot tocar ni provar els productes. Per això cal assegurar que el client podrà trobar una fitxa de producte completa amb tota la informació necessària, rellevant i de valor. És important remarcar les característiques principals i també els detalls d’enviament i les polítiques de canvi o devolució. Comptar amb una bona fitxa de producte no només ajuda a obtenir més vendes sinó que també ajuda a reduir les devolucions.
 • Genera URLs úniques i amb estructura senzilla.
 • Crea un sitemap de la botiga online. Això permetrà als buscadors conèixer l’estructura de la teva pàgina i ajudarà que la puguin rastrejar més fàcilment.
 • Optimitza la velocitat de càrrega. Una pàgina web que carrega ràpidament millora el posicionament i ofereix als usuaris una experiència favorable. Sabies que un 40% dels usuaris abandona una pàgina web si aquesta tarda més de 3 segons a carregar?
 • Simplifica el procés de pagament i elimina qualsevol barrera que pugui dificultar-lo. Aquest pas ha de ser fluid i el més fàcil i intuïtiu possible. Per això, elimina l’aparició de qualsevol finestra emergent, banner o element que pugui distreure a l’usuari i allunyar-lo de la compra final.
 • Utilitza el blog i nodreix-lo! Crea entrades d’interès i sempre que puguis inclou enllaços per aconseguir visites a la botiga online o als productes que vulguis destacar.
 • Assegura’t que la teva botiga online és 100% responsive i adaptada tots els dispositius. Cada vegada són més les persones que compren directament des del mòbil o la tauleta i un disseny que no sigui apropiat penalitzarà les vendes.
 • Els comentaris i testimonis reals de clients són importantíssims per donar valor als productes i al servei que ofereixes. Sabies que un 61% dels usuaris busca comentaris abans de fer una compra?

 

 

En definitiva, comptar amb una botiga online optimitzada és sinònim d’èxit! A Ciclick dissenyem llocs web de comerç electrònic exclusius. Programem webs fàcils d’administrar i els fem atractius i funcionals per al consumidor. Si tens una botiga online i vols optimitzar-la o en vols crear una des de 0, no dubtis en demanar-nos informació sense compromís. T’ajudarem a crear el teu espai a la xarxa!

Comparteix