Com adaptar-se a la nova normalitat i oferir una bona experiència client?

18 de gener de 2021

 

Després d’uns mesos en els que el comerç s’ha vist afectat pels estralls de la pandèmia, poc a poc els consumidors van tornant a la normalitat. Si bé és cert que tornen a comprar, ho fan ara d’una manera més reflexiva i local, utilitzant també el comerç electrònic de manera més recurrent.

 

Per tant, cal que les empreses i marques estiguin preparades per poder oferir un bon servei online i implementar, en cas que no ho tinguin ja, botigues online que s’ajustin a aquests nous comprador sorgits del confinament. Els clients esperen poder gaudir d’una experiència online segura, de confiança i el més personalitzada possible.

 

 

Què busquen els consumidors?

 

Com més compren els consumidors per internet, més exigents són amb les plataformes i els processos de compra. No totes les botigues online tenen el mateix funcionament ni el mateix tracte amb el client i això provoca que els consumidors siguin molt crítics amb tot el procés. Cal que la compra online satisfaci les expectatives del client, que sol buscar un procediment fàcil, intuïtiu, net i simple.

 

Alguns punts que destaquen els consumidors online com a importants a l’hora de decantar-se per realitzar un compra online són:

 

  • Navegar per una web, botiga online o aplicació fàcil i ràpida d’utilitzar amb un procés de pagament amb interaccions senzilles i ràpides.
  • Poder contactar de manera fàcil i ràpida amb una persona, ja sigui a través d’un xat o de correu electrònic, per respondre dubtes o ajudar-los en el procés de compra.
  • Devolucions gratuïtes en un termini de temps prou extens per gestionar-ho correctament.
  • Enviament gratuït o l’opció d’enviament urgent al finalitzar la compra.
  • Trobar una pàgina de ressenyes de producte on l’usuari pugui veure i comparar les opinions d’altres consumidors.
  • Trobar una secció de preguntes freqüents (faqs) on es puguin trobar respostes d’una manera fàcil i ràpida a possibles dubtes o preguntes sense haver de recórrer a un xat o correu electrònic d’ajuda.

 

 

Com es pot personalitzar l’experiència online?

 

La personalització va molt més enllà de posar el nom del consumidor en un correu electrònic o una comanda online. Una empresa ha de ser capaç d’oferir una experiència personalitzada basada en les interaccions prèvies que l’usuari ha tingut amb la marca.

 

D’aquesta manera es pot oferir un servei amb diferents opcions i consells de compra totalment personalitzats i ajudar en la decisió final de compra. També és important premiar la seva fidelitat a través de preus especials o promocions personalitzades.

 

Per últim, és molt important tenir en compte la privacitat i el tractament de les dades. En una societat cada dia més preocupada per la privacitat i la manera com es tracten les dades personals, cal que l’empresa demostri total transparència. Les dades s’han d’utilitzar de manera positiva per oferir una experiència totalment personalitzada i útil.

 

 

Així doncs, som testimonis d’un canvi de comportament de l’usuari i, com a marca o empresa, cal evolucionar i aprofitar la oportunitat de seguir creixent. Ara més que mai és importantíssim basar-se en l’experiència client i oferir un servei ràpid, intuïtiu i personalitzat.

 

Contacta amb nosaltres per posar a punt la teva web, botiga online o app corporativa; tenim la solució que millor s’adapta a les teves necessitats

Comparteix