Com actua la LOPD a la digitalització de documents

20 de agost de 2016

 

Com actua la LOPD a la digitalització de documents
La Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal o trucada LOPD és molt estricta amb el seu objecte de protecció. Els aspirants ja no poden lliurar currículums en mà i les dades personals de clients ja no es poden custodiar en paper entre moltes altres coses. Per això és tan important la digitalització de documents.

 

“Aquesta Llei orgànica és aplicable a les dades de caràcter personal registrades en suport físic, que les faci susceptibles de tractament, ia tota modalitat d’ús posterior d’aquestes dades pels sectors públic i privat”, així resa el primer article de la LOPD. Per tant, la digitalització de documents és una qüestió coercitiva i no només una voluntat de l’empresari.

 

La LOPD protegeix les dades personals i empresarials perquè aquests no poden circular en paper en una empresa de despatx on no se sap en quines mans poden acabar i l’ús que se’ls pot donar. Un empleat d’una empresa que tingui una altra paral·lela podria, per exemple, fer servir les dades d’un client per a benefici propi sense consentiment del client. Això suposa una vulneració de la LOPD i per tant de la confidencialitat del client.

 

A més del robatori de clients la LOPD evita, amb la digitalització de documents el robatori de dades econòmiques sensibles alhora. Nosaltres t´ajudem a que la teva empresa estigui atenta amb aquest aspecte. Els comptes bancaris, dades fiscals, etc. són molt llaminers per als indesitjables. Si una empresa es dedica a la compra-venda de productes oa la gestió de deutes, per exemple, no és legítim que tingui les dades econòmiques dels seus clients en un calaix, ni tan sols en una caixa forta perquè els lladres més hàbils poden fer-se amb ells.

 

La digitalització de documents suposa la destrucció de tots els papers que es deriven de l’activitat econòmica d’una empresa. Per tant, a més de complir amb la LOPD i la seva exigència de confidencialitat, es guanya espai d’emmagatzematge, neteja i temps. No és el mateix buscar un document entre un munt de papers l’ordre només s’entén aquell que els va amuntegar, que fer-davant d’un ordinador on amb un sol clic obtens allò que desitja.

 

Complint amb la LOPD, també s’estalvia diners ja que amb la digitalització de documents disminueix i molt l’ús del paper. No cal tenir totes les factures en paper ni imprimir-les cada vegada que arribin per mail per ajuntar-les totes a l’arxiu físic perquè l’arxiu és ja digital. Així es cuida també el medi ambient.

 

La LOPD a més de protegir la confidencialitat de les persones ha aconseguit que les empreses adquireixin una nova forma de treballar més eficient i més compromesa amb el medi ambient.

 

Comparteix