Com aconseguir leads gràcies a concursos en xarxes socials

4 de septembre de 2017

 

Els concursos i les promocions estan a l’ordre del dia a les xarxes socials. De fet són gairebé tan antics com l’existència d’aquests nous canals de comunicació i informació. Una acció per a la captació de leads que no ha de passar per part qualsevol departament de Inboud màrqueting com cal.

 

Si estem utilitzant el nostre dispositiu mòbil i estem navegant per internet, i en iniciar sessió a la nostra xarxa social preferida veiem que una marca que ens encanta està sortejant un premi atractiu per mitjà d’un concurs que amb prou feines ens comporta dificultat per fer-ho, per què no participar-hi? Pots ser que, siguin molts o pocs els participants, ens toqui. Anem a per això! I és que, qui no ha participat alguna vegada en algun concurs per mitjà de les xarxes socials? Encara que tan sols sigui mitjançant l’opció “opinar”.

 

Has de saber que els concursos són una manera estupenda ja no només de promocionar els productes de la teva marca, els nous llançaments, de fer branding … sinó també de captar leads. Interessants leads que poden convertir-se en clients finals i fer créixer la marca, que és el que realment vols, oi? Per això en la teva estratègia de màrqueting i en el teu departament de Inboud màrqueting sempre heu de tenir en compte una cosa tan senzilla com els CONCURSOS. Les crides a l’acció ia la participació et podrien fer-te formar una més que atractiva comunitat en xarxes socials i aconseguir interessants leads que, segurament, tinguin molt a veure amb el teu públic objectiu.

 

I és que, en els temps que corren, el teu target comercial està aquí, en les xarxes socials. Segons l’Estudi Anual Xarxes Socials 2017, més de 19 milions de persones a Espanya amb edats compreses entre els 18 i 65 anys utilitzen cada dia les xarxes socials. Perquè et facis una idea, cada espanyol utilitza una mitjana de cinc hores diàries un canal tan a l’alça com whatssap. Facebook segueix sent, malgrat l’empenta d’Instagram, la xarxa social preferida utilitzada per 9 de cada 10 persones que tenen una a casa nostra, 7 de cada 10 utilitzen YouTube i el 50%, tenen un compte a Twitter.

 

Com per no aprofitar aquestes dades!

 

Tipus de concursos en xarxes socials

 

Aconseguir leads en xarxes socials és fàcil si, com no, es fan bé les coses. Has de seguir diverses regles: 1. Premiar al participant amb un regal prou atractiu. 2. Utilitzar la xarxa social pertinent i 3. No posar-li les coses difícils. Quant més senzill el concurs en xarxes socials millor. Val però, què concurs? Hi ha molts, Easypromos és la plataforma web de concursos més utilitzada per les marques, ideal per aconseguir aquests anhelats leads. Fàcil, pràctica i intuïtiva no requereix que l’empresa o l’encarregat al departament de Inboud màrqueting tingui grans dificultats per activar un concurs. També hi ha el concurs clàssic de compartir al mur perquè el missatge de la marca sigui viral i capti nous leads en forma de “m’agrada”. Un dels concursos que més s’utilitzen ara, també a Instagram, és que l’usuari es faci una foto amb un producte de la marca o d’una manera determinada i la nom. També les apps de concursos i sortejos són una bona opció, aquestes solen presentar-se en un microsite que es pot compartir molt fàcilment en totes les xarxes socials. Així com inserir una app promocional en un web o bloc, inscrustada com giny -adaptada al disseny responsive- i que pot actuar com a convertidor de visites a leads. Les opcions són tantes com la creativitat de l’equip que les dissenya.

Comparteix