Aspectes que cal tenir en compte al triar un domini per a la nostra pàgina web

15 de abril de 2016

 

Tenim desenvolupada la idea del nostre negoci. Definits molt bé els serveis i els productes que oferirem. Hem pensat en com volem que sigui el disseny web corporatiu de la nostra pàgina. I ara ens queda un detall petit però molt important: triar un domini web per a la nostra empresa. ¿Quins aspectes hem de tenir en compte?

 

El primer que hem de tenir en compte en triar un domini, és no triar expressions o jocs de paraules que puguin ser massa originals però alhora fins indesxifrables. Sempre hem de triar paraules es puguin posicionar bé. Per exemple si vas a obrir una empresa de roba a Barcelona, no estaria gens que les paraules “roba” i “Barcelona”, es trobessin en el teu domini.

 

A vegades quan ens vam decidir a triar un domini web, hem de deixar de banda aquells dominis que, en realitat, ens agradarien més o ens sona millor simplement per motius reals de posicionament SEO. Això sí, sempre que vulguis que la teva marca es posicioni millor en cercadors, és clar. Una cosa que també dependrà, com no, d’altres aspectes relacionats amb la programació del web corporatiu i el contingut de la mateixa.

 

Deixa de banda noms complexos i opta per aquell que tu també faries servir en buscar a Internet a l’hora de trobar una empresa de les mateixes característiques. El més recomanable a més és optar per un nom curt i que no superi la desena o dotzena de lletres en el conjunt del domini.

 

Un altre dels aspectes a tenir en compte en triar un domini web per a la nostra pàgina web és no incloure en ell ni guions ni nombres. Una cosa que respon bàsicament al fet que els dominis amb aquests no funcionen pràcticament res en les recerques de pàgines com Google. A més recorda que el nom pel qual et decideixis et identificarà davant del teu potencial client, no has de confondre-ho. Si vols ser creatiu, pots incloure subtítols a la teva pàgina però en qüestions de domini és millor no jugar-se-la.

 

Per triar un domini web, refusa utilitzar noms genèrics o que no tinguin res a veure amb el teu sector. També de signes ortogràfics. Opta sempre per un domini amb contingut semàntic ja que Google l’adora i, per què no? fa una ullada a la competència, observa què dominis utilitza i pensa com pots superar-lo a l’hora d’escollir un domini. Utilitza determinants i articles, i mai la lletra ñ per molt que t’agradi. A l’hora de posicionar-te, et costarà molt més i també cara a la visibilitat de la teva marca des d’altres països.

 

I va arribar el moment de configurar el domini de la teva pàgina web corporativa. Sempre registra’l al teu nom, tingues en compte i apunta’t la data d’expiració del mateix, opta pel .com però registra també altres com el .es o el .net. I tria subdominis, Google els aprecia molt.

Comparteix