Android o iOS, què escollir al desenvolupar una app mòbil?

1 de agost de 2016

 

Contractar un servei d’aplicacions mòbils per a empreses està a l’ordre del dia. Cada vegada són més les que decideixen tenir una app mòbil amb la qual interactuar amb els seus clients o simplement donar-se més a conèixer però, quin sistema operatiu triar per dur-la a terme? Android o iOS, què escollir al desenvolupar una app mòbil?

 

Encara que per al públic en general pot ser que no hi hagi cap diferència i de fet al demanar-nos desenvolupar una app mòbil creguin que dóna el mateix que triar de tots dos sistemes operatius, la realitat és ben diferent. Hi ha diferències i moltes a l’hora de desenvolupar una app mòbil amb Android o desenvolupar una app mòbil amb iOS. I a Espanya on cada dia es descarreguen 4 milions d’aquestes aplicacions mòbils segons dades publicades per The App Date, triar el sistema operatiu correcte és molt important i una decisió inicial que tot client ha de tenir en compte.

 

Una de les grans diferències entre tots dos és que Android és molt més lliure a l’hora de desenvolupar una aplicació mòbil per a empreses. Mentre que iOS se cenyeix als desitjos d’Apple. Això sí, la botiga d’App Store compten amb les aplicacions pròpies desenvolupades per Apple i disposa de les millors aplicacions creades per altres companyies com són Google Maps, Facebook, Google Drive o Gmail, entre d’altres. Android, per la seva banda, posseeix una plataforma molt més oberta que iOS, disponible a un major nombre de telèfons de moltíssims fabricants diferents no només iOS que està en Apple, reduint així les possibilitats d’arribar a més gent.

 

Encara que la interface que ofereix iOS és molt intuïtiva i fàcil de configurar, Android permet tenir una interface que s’adapta a les necessitats de cada empresa. Existeixen un gran nombre de launchers a la botiga d’aplicació Google Play Store que substitueixen l’aparença per defecte que mostren les diferents versions d’Android per una molt més atractiva i amb més funcions i opcions. Android utilitza un sistema operatiu de codi obert que permet que es puguin instal•lar aplicacions des de qualsevol font, ja sigui la pròpia botiga oficial o altres botigues d’aplicacions oferint gran quantitat de contingut.

 

Android o iOS, què escollir al desenvolupar una app mòbil? Seguim trobant grans diferències, en aquest sentit en la seguretat. És de sobres conegut que sense ser fàcilment vulnerables tots dos, el iOS d’Apple és més segur. Les actualitzacions d’aquest sistema operatiu es realitzen sense cap problema i gairebé en el mateix moment en què és alliberada cada versió per part de la companyia. També hi ha diferències en conceptes com l’econòmic o el rendiment propi de les apps. Contractar un servei d’aplicacions mòbils per a empreses amb Android és més barat però iOS ofereix un millor rendiment, la qualitat es paga.

 

Podem ajudar-te?

 

Comparteix