10 tendències en disseny web per 2017

15 de novembre de 2016

 

El disseny web, com qualsevol altre sector, també segueix tendències de moda que van canviant cada any. Això sí, en aquest cas, a més que la pàgina web sigui atractiva visualment, ha de ser còmoda per a la navegació per aconseguir una excel·lent experiència d’usuari.

 

Una web ha de seguir les tendències de disseny web per cridar l’atenció dels usuaris. Una web desactualitzada pot ser perjudicial perquè l’usuari pot pensar que la seva empresa ja no opera.

 

L’any vinent es continuarà aprofundint en el Responsive Web Design, és a dir, en l’adaptació del web als diferents dispositius com tablets, smartphones, ordinadors, etc.

 

A més, existeixen aquestes 10 principals tendències en disseny web per 2017:

 

1. Menú tipus hamburguesa. Es diu així perquè el seu símbol és una icona quadrada amb tres línies horitzontals, és el típic que es troba en navegar per les webs en telèfons mòbils. En 2017, el disseny web implantarà el menú hamburguesa en tot tipus de dispositius perquè és senzill i net.

 

2. Disseny tipus Pinterest. El disseny web ha assumit l’estructura de Pinterest per oferir un aspecte més visual a les pàgines. Són petites ‘targetes’ on trobem una imatge amb informació bàsica que ens enganxarà per seguir llegint.

 

3. Animacions. La societat és cada vegada més audiovisual i el disseny web no pot quedar aliè a aquesta tendència. Criden l’atenció dels usuaris però no cal excedir-se, en això també menys és més.

 

4. Galeries i slideshows. Les galeries en forma de carrousel o slideshow fan possible mostrar portfolis, fotografies i gran quantitat de productes amb un disseny web atractiu i sense que tardi a carregar-se.

 

5. Material design. És una forma del disseny web que utilitza una interfície homogènia per a tots els dispositius, ja siguin tablets, smartphones o ordinadors. El material web és una forma de fugir del flat design minimalista i oferir un disseny web realista.

 

6. Disseny flat. El minimalisme no desapareixerà en el disseny web però s’introduiran, a poc a poc, colors vius, ombres, etc.

 

7. Tipografies creatives. La tendència és usar tipografies artístiques i personalitzades.

 

8. Scrolls molt llargs. El disseny web ha ‘copiat’ aquesta tendència de fer scroll dels mòbils. El lloc web serà com una llarga pissarra per on navegar, enlloc de trobar milers d’enllaços.

 

9. Xarxes socials. El registre a les pàgines webs a través del perfil de les xarxes socials és una tendència de disseny web que va augmentant. I és que als usuaris no els hi molesta a causa de la seva rapidesa.

 

10. Disseny responsive. En 2017 s’aprofundirà en el disseny responsive per aconseguir una millor experiència d’usuari en els telèfons mòbils.

 

Comparteix