10 claus per triar fotos a una pàgina web

7 de juliol de 2016

 

Tens molt clar com serà la teva pàgina web. Fins i tot pot ser que la tinguis ja molt avançada. Ara només falta “posar-la maca”. O el que és el mateix triar les fotos. Però compte, no tot s’hi val. Has de triar amb cert criteri. Què has de tenir en compte en triar les fotos d’una pàgina web? T’ho expliquem en 10 claus. Nosaltres les posem en pràctica, pren nota!

 

L’elecció de les fotografies per a una web mai és fàcil, hem de tenir molt en compte aspectes i factors que, per endavant, sembla que fins i tot se’ns passa. En el disseny i programació de pàgines webs és molt important, com no, la imatge. I per això sempre hem de triar imatges de qualitat abans de res però a part d’això -que es dóna per descomptat- és millor posar en pràctica aquestes 10 claus per triar fotos a una pàgina web:

 

1. Fotos lliures de drets. Comença per complir la llei de drets d’autor i adquireix les fotos que vas a posar a la teva pàgina web. Bé en els banners o bé com fotos de recurs. Respecta el treball dels fotògrafs i opta per comprar fotos. No serà moltes i per tant tot just s’encarirà la teva pàgina web.

 

2. Sigues original. No posis les fotos que posa tothom. Marca la diferència a la teva pàgina web. Sigues original i posa fotos que cridin l’atenció sense ser estridents. Que siguin elegants i boniques.

 

3. Les nostres fotografies. També pots optar -si se’t dóna bé la fotografia– fer tu mateix les fotos que vas a utilitzar a la teva pàgina web. Una de les claus per a triar les fotos en una pàgina web és tenir en compte que és el teu projecte empresarial i / o personal i, per això, has de triar sempre les fotos que millor et representin.

 

4. Bona resolució. Una altra de les claus per a triar les fotos en una pàgina web és que aquestes tinguin bona resolució. Sempre quedaran molt millor al pujar-les a la web i tindran millor visibilitat.

 

5. Fotografies grans. La mida sí que importa i també en el disseny web. Opta sempre per agafar fotografies grans, com més millor ja que si les agafes petites poden pixelar-se i no quedar gens bé.

 

6. No a les fotos pesades. No escullis fotos pesades perquè poden relantizar que es carregui la teva web i per tant dificultar la usabilitat dels usuaris de la teva web. I si la pàgina web tarda en carregar també és dolent fins i tot per al seu posicionament.

 

7. Què diuen de tu. Sens dubte una de les claus per a triar les fotos en una pàgina web és que les fotos tinguin acord amb l’esperit de la teva web. És a dir amb el seu tema. Han de tenir relació si no volem despistar al visitant.

 

8. No a les modes. No segueixis massa a les modes, de la mateixa manera que en el disseny web tampoc has de seguir les modes pel que fa a tipografia, per exemple. Sigues original i no facis fotocòpies d’altres pàgines webs.

 

9. Compagina-les amb el vídeo. El vídeo cada vegada és més protagonista en el disseny web però està lluny de superar el regnat de la fotografia. Intenta que facin un bon equip i que tots dos casin perfectament.

 

10. No abusis de fotos. Per descomptat no abusis de les fotos. Una de les claus per a triar les fotos d’una pàgina web és no pecar ni per falta ni per excés. Deixa buits en blanc, no t’atabalis amb massa text ni fotos. No cansis al teu usuari.

 

Comparteix