Què és WordPress i quins avantatges té?

19 de juliol de 2021

 

WordPress és un sistema de gestió de continguts que permet crear, gestionar i mantenir llocs web d’una forma totalment visual sense la necessitat d’haver de programar. La seva particularitat és que és lliure i amb font oberta cosa que significa que el seu codi és creat i es manté a través de milers de desenvolupadors voluntaris que en garanteixen la seva actualització i continuïtat.

 

És un sistema CMS (content management system) molt senzill, intuïtiu i flexible amb milers de temes predefinits i plugins que permet crear tota mena de llocs web, des de pàgines simples i senzilles fins a llocs web molt més complexes i personalitzats.

 

 

WordPress és molt més que un creador de blogs

 

Moltes vegades es creu que WordPress només serveix per crear blogs personals, però la veritat és que es poden crear des de webs d’empresa o botigues online, fins a diaris digitals o centrals de reserves. Així doncs, s’utilitza (i molt més del que ens pensem) per crear tota mena de pàgines web que poden contenir més o menys informació i poden ser més o menys personalitzades en funció de les plantilles i plugins que s’utilitzin.

 

Gràcies a la gran quantitat de temes i plugins dels que disposa, WordPress és una eina totalment flexible que es pot ajustar a qualsevol necessitat aconseguint crear llocs web totalment personalitzats. Però, què és un plugin? I un tema?

 

 

Què és un plugin de WordPress?

 

Un plugin és un component de software amb una funcionalitat molt concreta que s’afegeix de manera molt fàcil a una aplicació ja existent per tal d’ampliar-la. WordPress compta amb més de 50.000 plugins gratuïts que afegeixen tota mena de funcionalitats extres així com un gran catàleg de plugins de pagament.

 

 

Què és un tema de WordPress?

 

Pel que fa als temes o plantilles, aquestes estan més enfocades al disseny web i a l’aparença de WordPress tot i que algunes vegades també poden aportar certes funcionalitats extres. Les plantilles són dissenys prefabricats que compten amb un estil de maquetació, un tipus i mida de lletra o una combinació de colors ja definits i dels que podem canviar certs aspectes (per exemple el logotip, les imatges destacades o de capçalera, etc.) per aconseguir un lloc web totalment personalitzat segons les nostres necessitats o gustos personals.

 

 

Quins avantatges té WordPress?

 

  • Flexibilitat – Tal com hem comentat anteriorment, WordPress permet crear gairebé qualsevol mena de lloc web i el millor, és que aquest pot anar evolucionant amb el temps.
  • Personalització – Els temes ens permeten canviar l’aspecte visual de la web de manera fàcil i senzilla aconseguint pàgines totalment personalitzades en funció de les necessitats.
  • Funcionalitat – Els plugins ens permeten ampliar les funcionalitats de WordPress a qualsevol nivell, des d’un aspecte molt simple fins a poder canviar el funcionament total de la web. Existeixen milers de plugins gratuïts, i també de pagament, que ens permeten descobrir noves utilitats i funcionalitats per la nostra pàgina web.
  • Senzillesa – L’administrador (o dashboard) de WordPress és molt fàcil d’utilitzar i ens permet crear i personalitzar el lloc web sense la necessitat de picar codi i crear una pàgina des de 0.
  • Estabilitat – La comunitat que recolza i ajuda a millorar el projecte és enorme i això ajuda al fet que WordPress sigui una eina viva i en constant actualització i evolució.

 

 

Així doncs, WordPress és una eina més que ens permet crear pàgines web totalment personalitzades i adaptades a cada necessitat. A Ciclick dissenyem llocs web atractius, que contribueixen a transmetre la marca, els valors de l’empresa i la posicionen respecte a la competència utilitzant sempre les últimes tecnologies per aconseguir els millors resultats. T’assessorem sobre quina és la millor manera d’aconseguir el lloc web que necessites i t’ajudem a fer-lo realitat, no dubtis en consultar-nos!

Comparteix