Textos per a pàgines web: com escriure textos útils i de qualitat

26 de juny de 2017

 

Pots tenir el millor projecte entre mans, la idea d’un bon negoci, un bon producte i un servei exquisit a més una pàgina web moderna, pràctica i útil, però igual d’important que aquestes qüestions per la teva marca i el teu posicionament és la qualitat dels textos de la teva pàgina web. Com escriure textos útils i de qualitat i que això no sigui un aspecte a millorar en la meva pàgina web?

 

És clar que no tothom té perquè saber escriure bé. La redacció de continguts no és una tasca fàcil. Elaborar els textos d’una pàgina web és una tasca de vegades àrdua i complicada i poden convertir-se en un handicap en un projecte web concret. Aquest pot estar tot a punt però per a la seva culminació li falta “una mica” i això són els textos. És una cosa habitual en el disseny web. Molts clients tenen un bon producte entre mans però no són capaços de realitzar els textos per a la seva pàgina web, són incapaços de plasmar en un web el que volen dir i això es converteix en un autèntic problema perquè mitjançant el text volem traslladar la idea, els valors i la personalitat de la nostra empresa a l’usuari.

 

Abans de sentir-nos frustrats amb els textos de la nostra pàgina web podem optar per externalitzar aquest servei, i comptar amb l’opció d’un servei de redacció de textos per pàgines webs més conegut com Copy. Per la seva experiència i formació, el Copy podrà resoldre aquests textos en un curt espai de temps aplicant els seus coneixements cara a elaborar textos de qualitat i que s’ajustin al que demanda el web i el client. I és que quan parlem de qualitat no només ens referim al fet que sigui, com no, textos sense faltes ortogràfiques ni errors semàntics. També ens hem referim al fet que aquests siguin textos, per exemple, optimitzats a SEO. Textos amb una sèrie de paraules claus que mitjançant un estudi previ de les mateixes ens ajudin a que les diferents pàgines de la nostra web es posicionin millor en cercadors com Google (en aquest sentit una bona programació amb projecció SEO també és fonamental).

 

Una de les actuals tendències en redacció de continguts és primar la qualitat abans que la quantitat. No cal grans textos sinó que aquests estiguin ben escrits amb les paraules claus necessàries. Han de ser textos que no excedeixin per pàgina les 300 o 400 paraules. Textos on s’expliqui sense artificis i amb un llenguatge clar, què volem comunicar i que aquest missatge arribi a l’usuari sense confusions ni interferències. Els textos per pàgines webs més han de contenir una sèrie de frases en negretes que encara que no ajuden al posicionament, serveixen per alleugerir la lectura dels textos i ressaltar idees importants en el mateix. Aquests textos més han d’incloure enllaços interns que hipervinculen diferents pàgines d’una mateixa web facilitant així una navegació fàcil, senzilla i intuïtiva per la pròpia pàgina.

 

Amb tot això el més recomanable per encertar a l’hora d’escriure els textos d’una pàgina web és que el mateix responsable de la idea elabori un esborrany o una pluja d’idees sobre cada part de la web, sobre cadascuna de les pàgines. I més tard, un redactor de continguts professionals s’encarregui de la redacció dels mateixos. No hi ha dubte.

Comparteix