Tendències de màrqueting digital per aquest 2022

19 de gener de 2022

 

El mes de gener sempre marca l’inici del procés d’anàlisi i els bons propòsits. Per les empreses, és el moment d’analitzar i valorar què s’ha fet durant l’any i marcar les pautes del que es vol fer i aconseguir en l’any nou que comença. Quan es porta a terme aquest procés d’anàlisis i presa de decisions, és importantíssim tenir sempre en compte les tendències i oportunitats digitals del mercat i del sector. Així que, què ens ofereix aquest 2022 en l’àmbit digital?

 

 

Digitalització sí o sí

 

La pandèmia ha accelerat un canvi digital ja existent i les empreses es veuen en la necessitat de transformar-se i digitalitzar-se per adaptar-se als nous comportaments i necessitats dels consumidors.

 

La transformació digital és ara més que mai una prioritat per a qualsevol empresa.

 

 

Privacitat per sobre de tot

 

L’obtenció de dades personals dels usuaris que naveguen per la xarxa ens permet oferir una millor experiència online, crear missatges personalitzats i rellevants, i arribar a les audiències d’interès. Però els usuaris prenen cada vegada més mesures per protegir la seva privacitat a la xarxa, i el nombre de persones que busquen utilitzar només serveis que garanteixin un alt grau de protecció de dades va en augment de manera progressiva.

 

Per això, és molt important crear una estratègia de protecció de dades que estigui totalment centrada en el client. Cal que els usuaris sentin que tenen el control de les seves dades podent-les gestionar de la manera que vulguin. Per això, les empreses han de ser totalment transparents i sinceres pel que fa al com i al quan recullen informació personal i també sobre l’ús que en fan per mostrar anuncis personalitzats concrets.

 

 

E-commerce i nous models de compra

 

El Covid 19 ha marcat un abans i un després en la manera de comprar dels usuaris. Tot i que actualment són molts els clients que reivindiquen més que mai un comerç físic de proximitat, moltes empreses s’han vist empeses a crear un e-commerce per tal de poder seguir amb la seva activitat econòmica. I és que les circumstàncies han fet que el comerç online hagi crescut de manera exponencial des de l’inici de la pandèmia i fins ara.

 

A més a més, cada vegada és més fàcil realitzar compres online: no només es pot comprar a través de la pàgina web de la marca o producte, sinó que també es pot comprar a través d’una publicació a les xarxes socials o d’un vídeo de youtube.

 

Per això cal que les empreses que venen o volen vendre online, disposin d’una web de qualitat, responsiva i intuïtiva.

 

 

Sostenibilitat de veritat

 

Conèixer què fa l’empresa pel medi ambient i la sostenibilitat dels productes o processos és cada vegada més important pels usuaris a l’hora de fer una compra. La sostenibilitat és un tema molt ampli i per això cal que les empreses prenguin mesures concretes i siguin capaces de comunicar-les de manera clara, veraç i transparent.

 

Reduir l’empremta ambiental ha de ser molt més que fer un comunicat eco-sostenible, cal un compromís ferm de l’empresa amb objectius assolibles i mesurables.

 

 

En conclusió, tot i que els estralls de la pandèmia poden continuar influint de manera totalment impredictible durant aquest any, hi ha punts com la privacitat de l’usuari, la digitalització de l’empresa o la sostenibilitat, que són importantíssims i que  cal tenir molt en compte a l’hora de marcar propòsits per aquest 2022.

 

A Ciclick oferim un servei integral i de qualitat adaptat a les necessitats de cada projecte. T’assessorem sobre quina és la millor manera d’aconseguir el que necessites i t’ajudem a fer-ho realitat, no dubtis en consultar-nos!

Comparteix