Tendències en disseny web per aquest 2023

17 de gener de 2023

 

Encetem un nou any i amb ell arriben també un grapat de novetats en el camp del disseny web. Es deixen enrere certs aspectes, se n’adopten de nous i es continua evolucionant per aconseguir dissenys cada cop més amigables i optimitzats.

 

El repte actual no és només oferir una bona experiència a l’usuari, sinó també arribar a connectar de manera emocional amb ell. És important tenir clar què volem transmetre amb la pàgina web, quin és el públic objectiu i quins són els valors de l’empresa per així dissenyar el lloc web que millor s’adapti a les necessitats del projecte.

 

 

Quines són les tendències en disseny web per aquest 2023?

 

  • Dissenys amb personalitat. Tot i que el corrent actual de disseny de pàgines web es basa a crear dissenys minimalistes i amb poca càrrega d’elements, arriba amb força un model de pàgina on destaquen els colors vius i l’ús d’elements i tipografies atrevides. Aquest moviment té a veure amb la generació TikTok i, de la mateixa manera que el corrent actual, busca una navegació senzilla i intuïtiva.

 

  • Colors pastel vs. Colors vius. En aquest punt trobem dos fronts totalment oposats i que van en concordança amb el target al qual ens dirigim. Per una banda, tenim els colors amb tons pastel que són molt menys agressius i més agradables a la vista. A més a més, en l’àmbit del disseny són molt combinables i ens permeten expressar el missatge d’una manera més amigable. La utilització d’aquests colors d’una manera plana i sense cap variació ni cap degradat ens permet reafirmar i comunicar la imatge de marca d’una manera molt més directa i efectiva. D’altra banda, però, i enfocat majoritàriament al públic més jove, trobem la tendència de treballar amb colors vius i brillants. La utilització d’aquests colors és un recurs molt expressiu a escala comunicativa i una bona manera de connectar amb un grup específic d’usuaris.

 

  • El text i la tipografia importen, i molt! No només és crucial trobar la tipografia més adequada sinó que també és importantíssim que aquesta formi part del disseny esdevenint una peça totalment integrada a la pàgina web. La tendència actual es basa a utilitzar tipografies originals, divertides, diferents i com més grans millor.

 

  • Cursors personalitzats. Cada vegada hi ha més pàgines que opten per tenir un cursor personalitzat que els fa únics i diferents de la resta. Navegar per una pàgina web amb un cursor més gran del compte o amb una forma o color diferent, és un punt diferencial que aporta valor a la marca.

 

  • El mode fosc. La utilització del mode fosc està creixent en popularitat i cada vegada el fan servir més usuaris que busquen navegar de manera més còmoda. Passem tantes hores davant d’una pantalla que agraïm poder visualitzar les pàgines d’una manera menys agressiva i menys perjudicial per a la nostra salut visual.

 

  • Fer ús de l’espai blanc. Deixar espai buit ens permet no sobrecarregar la pàgina amb massa informació i genera una experiència molt més relaxada a l’usuari. A més a més, també ajuda a destacar aquell contingut realment interessant i millora la llegibilitat del lloc web.

 

  • Velocitat de càrrega de la web. Aquest és un punt que es repeteix any rere any degut a la importància que té pel bon funcionament de la pàgina web i també pel seu posicionament a la xarxa. Si la pàgina web tarda a carregar-se, repercutirà de manera molt negativa al mateix temps que provocarà una mala experiència a l’usuari.

 

  • Mobile first. De la mateixa manera que passa amb la velocitat de càrrega de la pàgina web, és importantíssim que aquesta es vegi correctament en un dispositiu mòbil, ja que és la principal plataforma a través de la qual es navega per internet actualment. Si el lloc web no es veu correctament en un telèfon intel·ligent, l’experiència de l’usuari és negativa i això repercuteix en la imatge de marca.

 

 

Aquests són els punts més destacables de les tendències de disseny web per aquest 2023. És important mantenir-se al dia de totes les tendències i tenir-les clares a l’hora de dissenyar o redissenyar una pàgina web. Conèixer, primer, el target al qual ens dirigim i, segon, les tendències actuals de disseny, ens permeten crear llocs web únics, moderns i actuals. Les tendències ens serveixen de guia per enfocar la creació o redisseny d’una pàgina web sense oblidar que utilitzar-ne unes o altres dependrà sempre de les necessitats específiques del projecte.

 

A Ciclick dissenyem llocs web respectant sempre la marca, la imatge corporativa i els valors de l’empresa i tenint en compte les tendències i estils del moment. Treballem tant l’aspecte visual de la pàgina web com el seu funcionament i resultat tècnic per tal d’aconseguir un bon posicionament respecte a la competència.

 

Encara no tens web? Vols un canvi? Contacta amb nosaltres i explica’ns el teu projecte, estarem encantats d’ajudar-te a fer-lo realitat.

Comparteix