Què saber sobre el manteniment d’aplicacions mòbils?

21 de febrer de 2018

 

 

Invertir en una App mòbil? I tant! Cada vegada són més les empreses, independentment del sector que siguin, que aposten per tenir la seva pròpia App mòbil tant per al seu ús com a empresa com, sobretot, destinada al gran públic i de manera gratuïta o de pagament. Però un cop llançada, què has de tenir en compte pel que fa al manteniment d’aplicacions mòbils es refereix?

 

Segons un informe fet públic per la consultora nord-americana AppAnie, el mercat de les aplicacions mòbils no només es troba en el seu millor moment sinó que les perspectives de creixement no deixen d’augmentar. La consultora preveu que aquest mercat creixerà a nivell mundial prop de 5 mil milions de dòlars en 2021, passant dels 1300000000 de 2016 a 6,3 mil milions i va creixent de als 3,4 mil milions d’usuaris a més de 6,3. Una xifra espectacular que posa en evidència la importància d’aquestes Apps mòbils, un fet que no s’ha de deixar passar per alt per les empreses. 

 

Potser tu siguis una de les que ja té el seu App mòbil o estàs pensant en tenir una d’elles però penses: després del cost inicial que suposa fer una aplicació mòbil, com funciona el tema del manteniment a posteriori? I és aquí quan t’assalten els dubtes, tant que decideixes no aventurar-te a iniciar aquest projecte. Gran error. Les tasques del manteniment de les aplicacions mòbils són molt senzilles i no suposen un gran cost accessible. Oi que la despesa de manteniment del teu web tampoc suposa un enorme cost? Tampoc el de la teva App mòbil. 

 

Tasques habituals de manteniment d’Apps mòbils 

 

Afegir característiques. És una cosa comú que vulguis afegir noves opcions després del seu llançament. La gent pot pensar en les ressenyes de l’App store sobre què cal al teu App i això significarà un punt important per saber què és el que realment demanda teu públic. 

 

Corregir problemes i errors. Tot i que les Apps mòbils són provades abans del seu llançament és lògic que passin errors, ¡la tecnologia, com l’home, mai és perfecta! Solen ser errors de navegació, de connexió … que no tenen perquè implicar grans contratemps. 

 

Suport per a usuaris. El manteniment d’Apps mòbils també implica estar en contacte amb els usuaris en tot moment, què opinen, de què es queixen, què necessiten … i algú ha de contestar-los. D’aquí la importància d’un suport per a usuaris. 

 

Allotjament i administració. Les aplicacions que inclouen accés a bases de dades a través d’internet poden requerir costos d’allotjament i administratius. I això és una cosa que cal tenir en compte. 

 

Ampliació de l’App mòbil. Si la teva aplicació es torna molt popular segurament requereixi servidors addicionals o optimització del codi per a una expansió eficient. No és una cosa habitual, ja que sols saber per endavant quin és el teu objectiu i les expectatives de creixement. 

 

 

I tú, vols una aplicació mòbil per al teu negoci? Nosaltres volem formar part del teu projecte. Contacta’ns sense compromís. 

Comparteix