Què no pujar al teu blog SEO corporatiu

18 de septembre de 2017

 

Si ets una empresa, aquest article t’interessa especialment. Perquè incideix i molt en algunes de les males praxis que es repeteixen en moltes pàgines webs corporatives. La imatge i el posicionament del teu bloc estan en joc, no tot s’hi val! Pren bona nota.

 

No hi ha dubte que tenir un bloc és sempre una cosa positiva per a una empresa. Un espai on des de la mateixa pàgina web (perquè sí, és aquí on ha d’estar ubicat) informar els seguidors de la marca dels llançaments, promocions, informació comercial i corporativa, accions de responsabilitat civil corporativa … entre d’altra informació. Els avantatges de tenir un bloc corporatiu són moltes i molt positives però ull, hi ha empreses que incorren en certs mals hàbits que tiren per terra els bons propòsits de tenir un bloc d’aquestes característiques.

 

Quins són els errors que més se succeeixen a l’hora de gestionar un bloc per part d’una empresa? Sempre serà aconsellable que el bloc sigui redactat per un professional en comunicació i màrqueting, que controli la gramàtica d’una manera perfecta i que disposi de coneixements SEO. Partint d’aquesta premissa, analitzem què no pujar al teu blog SEO corporatiu.

 

Errors en blocs corporatius

 

1. No converteixis el teu bloc en un mer aparador comercial, parlant només dels teus productes. Per això està la resta de la web o la botiga en línia. Has d’escriure articles d’aplicabilitat d’aquests, que siguin atractius visualment, interessants i que entrin dins de la temàtica del teu sector, com no

 

2. No comptar els actes i esdeveniments que va a dur a terme l’empresa. Informar tant abans com després d’aquest esdeveniment.

 

3. No entrevistar clients, a partners, a companys …. En un bloc volem aportar informació de valor i apropar el màxim l’empresa al públic final. Una empresa, sens dubte, ha d’utilitzar el seu blog per mostrar proximitat.

 

4. Les empreses no han de penjar articles en pdf o retalls de premsa sense més, com a imatge per acompanyar un text explicatiu si però els posts o articles han de ser rics i treballats.

 

5. Si tens un bloc has de alimentar-lo. Deixar morir un bloc i trigar moltíssim temps d’un post a un altre és un gran error que s’ha de solucionar. Fixar un calendari de continguts és una bona opció.

 

6. La imatge és molt important. Has de compartir imatges o vídeos de qualitat però també un mateix estil de lletra i de redacció. L’aconsellable és que el bloc sigui escrit per una mateixa persona sempre perquè no troben canvis en l’estil i la manera d’escriure.

 

7. No abusis de tecnicismes a l’hora d’escriure informació. Val que un blog pot estar enfocat a parlar amb professionals del teu sector però també poden haver-hi altres professionals no tan ficat en aquest tema.

Comparteix