Què és l’small data i per a què serveix en màrqueting

24 de novembre de 2017

 

Podem dir que el small data és una anàlisi minuciosa de la informació per fer més eficients els negocis d’una empresa. És el procés a través del qual amb aquestes dades establim una relació més profunda amb els clients. Saber amb precisió el que busquen i totes les seves necessitats. Encara que no estiguem tan familiaritzats amb aquest terme el small data és fonamental per a una eficient estratègia de màrqueting.

 

Segons els experts 2016 va ser l’any de l’small data i del client perquè totes les organitzacions i empreses que van aplicar aquesta tècnica van aconseguir la personalització dels seus productes. A més, van tenir un millor coneixement de les preferències dels seus clients actuals (reals) com potencials.

 

El small data és fonamental en màrqueting perquè vivim una època en la qual el client és el protagonista estrella. Cap empresa que pretengui créixer i mantenir-se al mercat pot ignorar que ha de personalitzar els seus productes i conèixer a fons als seus clients. Com a exemple podem citar signatura IKEA on l’amo a les botigues d’Estocolm es posa de tant en tant en les caixes registradores per saber l’opinió dels clients.

 

Avantatges del small data. El principal benefici és que el small data el trobem en els mòbils, les xarxes socials, els posts, etc. És fàcil d’utilitzar per a qualsevol empresa. Sempre hem de tenir en compte el context quan analitzem dades per saber sobre què realitat prendrem la decisió. En conclusió, per a qualsevol estratègia de màrqueting correcta, hem de fer un balanç sobre les dades que tenim i els beneficis esperats amb l’ajuda del small data.

 

No hi ha small sense big data. Si bé el small data té un cost menor d’aplicació perquè només s’enfoca en qüestions de més curt i mitjà termini és necessari en tota estratègia de màrqueting utilitzar també el big data que ens donarà informació de per què els clients es comportar l’un o altre manera. A més, ens ajudarà a avisorar el futur del negoci i prendre decisions amb menor marge d’error.

 

Perquè l’estratègia de màrqueting d’una empresa o organització sigui eficient la clau està en trobar la combinació perfecta de les dues alternatives (small i big data) ja que, amb l’ajuda d’aquestes dues eines les empreses poden aconseguir majors nivells de productivitat i eficàcia i els clients poden quedar més conformes amb els productes i serveis que utilitzen.

 

Comparteix