Què és el màrqueting de continguts i com utilitzar-lo?

12 de juliol de 2023

 

El màrqueting de continguts s’ha convertit en una estratègia essencial per a les empreses que busquen reafirmar la seva presència en línia i connectar de manera efectiva amb els usuaris. Però, què és exactament el màrqueting de continguts i com es pot utilitzar de manera eficient?

 

 

Què és el màrqueting de continguts?

 

El màrqueting de continguts és una estratègia enfocada a atraure clients potencials d’una manera natural a partir de continguts rellevants que es distribueixen a diferents canals i mitjans digitals.

 

Actualment, no n’hi ha prou amb tenir presència a internet sinó que cal ser-hi de manera activa creant contingut útil i entretingut que fugi de la promoció directa d’un producte o servei concret. Cal crear continguts rellevants, interessants i que aportin valor per tal de generar interès i confiança i atraure i retenir, així, als usuaris per tal que, finalment, acabin convertint.

 

 

Com utilitzar el màrqueting de continguts correctament?

 

El primer pas per utilitzar el màrqueting de continguts de manera efectiva és conèixer l’audiència. Saber quin tipus de contingut consumeixen, a quines plataformes digitals es troben i quines són les seves necessitats i interessos ajudarà a crear contingut personalitzat i rellevant.

 

Un cop identificada l’audiència, és important establir els objectius del màrqueting de continguts per tal de crear una estratègia sòlida. Ja sigui per generar leads, augmentar el coneixement de marca, impulsar les vendes o reforçar la confiança dels usuaris, un bon pla de màrqueting de continguts és essencial per poder mesurar les accions i l’èxit assolit.

 

És important, també, optimitzar el contingut per augmentar la visibilitat del contingut i atraure nous usuaris al seu lloc web. Per això, és molt recomanable utilitzar paraules clau als títols, capçaleres i text general i assegurar-se que el contingut és fàcil de llegir i de compartir a diferents plataformes. En aquest punt també és important recordar que el contingut no ha d’estar centrat en la venda directa de productes i/o serveis, sinó que ha de ser informatiu i útil per l’usuari.

 

Finalment, a més a més de la creació i distribució del contingut, el màrqueting de continguts també implica la interacció directa amb els usuaris. És molt important respondre comentaris, contestar preguntes i tenir molt en compte les seves opinions ja sigui a través de les xarxes socials o del lloc web.

 

 

Quins són els formats més habituals per generar màrqueting de continguts?

 

Com hem comentat anteriorment, la creació de contingut de qualitat és el nucli del màrqueting de continguts. Cal generar contingut rellevant, informatiu i atractiu que respongui a les necessitats i preguntes de l’audiència. La clau és proporcionar valor als usuaris i convertir-se, així, en una font fiable d’informació. Els formats més habituals a l’hora de crear continguts són:

 

  • Blogs – El blog és un dels formats més popular per treballar el màrqueting de continguts. No només permet comunicar i connectar amb els usuaris sinó que també és una manera de perdurar en els resultats de cerca si, a més a més, es treballa un bon SEO.

 

  • Newsletters – Una newsletter ben dissenyada i amb informació rellevant és molt eficaç si es busca que l’usuari retingui la marca i no se n’oblidi. Aquests petits recordatoris regulars poden ajudar, no només a augmentar les vendes o la visibilitat de l’empresa, sinó també a crear comunitat i consolidar la relació amb els usuaris.

 

  • Infografies – Les infografies són ideals per presentar dades, estadístiques o processos complexes d’una manera visualment atractiva i fàcil d’entendre. És una bona manera de transmetre informació rellevant i, a més a més, és molt fàcil de compartir a qualsevol xarxa o mitjà.

 

  • Vídeos – Els vídeos capten l’atenció de l’usuari i són una manera molt dinàmica de comunicar un missatge. A través de diferents formats de vídeos com per exemple, vídeos explicatius, tutorials, vídeos animats o entrevistes, es pot arribar a l’usuari d’una manera molt directa i  original.

 

  • Ebooks – Els ebooks són llibres electrònics que es fan servir per compartir continguts més extensos i detallats. Així, podem trobar manuals, informes, guies o tutorials que aporten un valor extra als usuaris.

 

  • Podcasts – El podcast ha revolucionat la manera de consumir contingut i, actualment, és un mercat en auge. S’han fet extremadament populars gràcies al fet que són un format molt fàcil de consumir i permeten crear un vincle molt directe amb l’usuari.

 

 

En resum, el màrqueting de continguts és una estratègia efectiva per arribar i connectar amb els usuaris d’una manera directa i poc agressiva. A Ciclick no només dissenyem i programem llocs web, sinó que elaborem els continguts que el converteixen en un espai de qualitat, amb la informació necessària per a tots els usuaris. Contacta amb nosaltres sense compromís!

Comparteix