Com millorar el posicionament SEO de la teva pàgina web?

21 de juliol de 2020

 

La utilització dels motors de cerca per buscar qualsevol terme, dubte o consulta s’ha convertit en una acció que realitzem diàriament gairebé sense pensar-hi. És habitual utilitzar qualsevol cercador per trobar el millor restaurant de la zona, consultar un dubte lingüístic o investigar quines especificacions i opinions té un mòbil abans de comprar-lo.

 

Però què fa que una pàgina surti més amunt o més avall en el llistat de resultats? Com es pot aconseguir sortir a les primeres posicions? Per respondre aquestes preguntes cal que parlem del posicionament web.

 

 

Què és el posicionament web?

 

El posicionament web és un conjunt de tècniques utilitzades amb la finalitat d’aconseguir millorar la visibilitat d’una pàgina web aconseguint que aquesta aparegui en les primeres posicions dels resultats de cerca dels buscadors (per exemple Google). El posicionament pot ser orgànic o de pagament:

 

  • El posicionament orgànic (també anomenat SEO – Search Engine Optimization) es basa a optimitzar elements de la mateixa pàgina web com ara continguts, títols o paraules clau; i també elements externs com ara enllaços o continguts virals.
  • D’altra banda, el posicionament de pagament (també anomenat SEM – Search Engine Marketing) es basa a pagar directament al buscador per aparèixer com a enllaç patrocinat al resultat de cerca.

 

 

Perquè és important el posicionament SEO d’una pàgina web?

 

El SEO és importantíssim per ajudar als motors de cerca a entendre la pàgina web i per definir si és o no és interessant per l’usuari. Un bon posicionament orgànic aporta credibilitat al lloc web, ja que l’usuari interpreta que allò que hi trobarà serà de valor.

 

El SEO es pot dividir en dos grans grups:

 

  • SEO on-site – El SEO on-site es basa a optimitzar la mateixa pàgina i tot el contingut perquè el motor de cerca entengui, a grans trets, de què parla la pàgina. Aquí es treballen continguts, keywords, experiència de l’usuari, urls, temps de càrrega de la web, etc.
  • SEO off-site – El SEO off-site se centra en elements externs a la pàgina. Aquí es treballen els enllaços, l’autoritat de marca, la presència en xarxes socials, etc.

 

 

Com aconseguir un bon posicionament SEO?

 

La millor manera d’aconseguir un bon posicionament orgànic és comptar amb un una pàgina web optimitzada. D’aquesta manera els motors de cerca aconseguiran indexar-la i entendre’n el contingut.

 

Tot i que són molts els factors que els cercadors tenen en compte a l’hora de posicionar una pàgina web de manera orgànica, podríem destacar-ne dos de molt importants: l’autoritat i la rellevància.

 

  • L’autoritat del lloc web és la popularitat que té la pàgina. Es considera que com més popular és un lloc web, més valuosa és tota la informació que s’hi pot trobar. Que l’usuari comparteixi la informació indica que aquesta és útil i per tant, escalarà posicions en els resultats de cerca en tractar-se d’un lloc web popular amb continguts interessants i d’utilitat.
  • La rellevància del lloc web s’estableix en la relació entre la pàgina web i el terme buscat. Tot i que un inici n’hi havia prou amb col·locar el terme buscat moltes vegades a tota la pàgina, actualment aquest paràmetre té en compte molts altres factors del lloc web i cal treballar-ho de manera adequada.

 

 

En conclusió, aconseguir un lloc web ben posicionat de manera orgànica és essencial per poder fer arribar el missatge als usuaris. Des de Ciclick oferim les solucions més efectives adaptades a les necessitats de cada client. Contacta’ns i optimitza la teva web!

Comparteix