Per què el manteniment web ha de ser sempre professional

12 de març de 2018

 

La immensa majoria dels negocis i empreses compten amb una o diverses pàgines web. Ja siguem un gabinet de psicologia o una botiga online com Amazon; tots els negocis requereixen de pàgines web i aquestes pàgines web requereixen d’un manteniment regular i actualitzat que, per la importància que té la pàgina web en el nostre negoci, no pot deixar-se en mans d’aficionats. 

 

El manteniment web és fonamental per a tota pàgina web, ja que la web és, en moltes ocasions, l’únic que coneixem d’un negoci ja que excepte els negocis i botigues que tenim al nostre barri, tot el que vam comprar per internet – i cada dia és més – o, fins i tot, tot el que vam comprar físicament però abans vam consultar per internet, acaba implicant visitar una o diverses pàgines web. Una pàgina web mal feta, ha de donar la impressió que els nostres productes són barroers i de mala qualitat mentre que una ben feta, donarà aspecte professional i net. 

 

Les pàgines web necessiten actualitzacions constants, aquestes actualitzacions faran que estiguin més ben posicionades en els cercadors com Google (És el que s’anomena el SEO) i perquè aquestes pàgines puguin estar actualitzades i complir els requisits, ser ràpides, eficaces i eficients; cal realitzar un manteniment web de forma periòdica. No obstant això, si comencem, per estalviar-nos uns diners, a deixar el manteniment web a mans del nostre cunyat en lloc de professionals, la nostra pàgina web i el nostre negoci es ressentiran. 

 

Un manteniment web que no sigui professional pot arruïnar el nostre negoci 

 

En primer lloc, una mala gestió de la pàgina web i un manteniment web deficient, poden conduir a que els temps de càrrega i d’espera de cara a carregar-se siguin massa alts, de manera que la gent s’acabi cansant d’esperar i no vagi a la nostra pàgina. A més, els cercadors com Google penalitzen a les pàgines web que triguin molt a carregar-se, el que sol ser un símptoma d’un manteniment web deficient. 

 

D’altra banda, un manteniment web en mans de professionals és una garantia que la resposta serà sempre eficaç i ràpida. Un web pot ser presa dels virus, d’atacs de hacking o, simplement, de la incompetència de qui la porta en aquell moment. Tenir un informàtic capacitat i experimentat a l’altra banda del telèfon quan la pàgina web se’ns penja, se’ns cau o pateix algun tipus d’anomalia és tota una garantia de futur per al nostre negoci i de professionalitat en tot moment. 

 

En el cas de les botigues digitals que processen pagaments en línia, el manteniment web en mans de professionals és encara més important que en el cas de les empreses normals (que també ho és) ja que els problemes amb les plataformes de pagament, un mal ajust en els números o els codis bancaris pot fer que perdem molts diners o, fins i tot, que perdem de guanyar per una mala gestió. Així, el manteniment web professional no és una cosa massa car i, en canvi, sí que és una cosa que tota empresa o negoci pot rendibilitzar molt fàcilment. 

Comparteix