Els 10 errors més comuns de les empreses en usar les seves aplicacions mòbils

15 de juny de 2016

 

Nombroses empreses s’han llançat al món de les aplicacions mòbils conscients del poder de captació de clients que hi tenen. A més, les anomenades apps donen bona imatge a un negoci, projectant innovació i proximitat. No obstant això, no sempre s’utilitzen bé, hi ha empreses que cauen en errors que s’han d’evitar.

 

Les aplicacions mòbils suposen un plus per a una empresa ja que pot vendre més i ser més accessible als seus clients a través de qualsevol dispositiu mòbil. No obstant això, algunes aplicacions compten amb errors bàsics que poden ser perjudicials per a una empresa.

 

Els 10 errors més comuns de les empreses en usar les seves aplicacions mòbils són les següents:

 

1. Un calc del web. Les aplicacions mòbils o apps no han de ser còpies de les webs sinó que han de ser més ‘lleugeres’, contenir menys text i ser més pràctiques. Al seu torn la informació ha d’estar sempre actualitzada.

 

2. Poc visual. Les apps han de ser intuïtives, ajudar-se d’un disseny visual per anar portant-vos en la seva visita i en la seva compra. De vegades, són tan poc visuals i complicades que l’usuari acaba abandonant l’app.

 

3. Massa passos per a una operació. En ocasions, els clients decideixen comprar o reservar un producte o servei a través d’una aplicació mòbil, però comporta tants passos fins aconseguir-ho que el client no acaba l’operació.

 

4. Botons petits. Els botons de navegació de les aplicacions mòbils són tan petits que els usuaris no poden clicar on volen o han de esforçar-se molt per fer-ho ampliant els botons

 

5. Botons de ‘enrere’ o tornar. Les aplicacions mòbils han de tenir un botó per tornar que sigui visible fàcilment. Així es poden corregir errors o canviar d’opinió.

 

6. Manca d’opcions. En moltes apps, apareix una opció per defecte i és molt difícil escollir altres. Per exemple, a l’hora de realitzar una reserva d’un taxi, pot aparèixer l’hora actual però si voleu reservar-lo per un altre dia, ha de ser una opció senzilla d’escollir i no una trava.

 

7. Massa notificacions. Està bé que les aplicacions mòbils enviïn notificacions o mails als seus usuaris perquè no s’oblidin que són allà, però en ocasions són tantes que fan que el client s’avorreixi i elimini l’app.

 

8. Publicitat invasora. Està clar que les apps s’alimenten de la publicitat però aquesta en excés és contraproduent. Si envaeix la pantalla o apareix a cada pas que es dóna en l’aplicació aconseguirà que l’usuari l’esborri.

 

9. Tipografia correctes. Tant en la mida, com la font triada són importants perquè l’usuari faci servir una aplicació.

 

10. Temps de càrrega. Les aplicacions s’han d’obrir de seguida i la informació que contenen també, si no l’usuari es cansa d’esperar, surt de l’aplicació i va a una altra. I un usuari que es va no sol tornar!

 

Comparteix