Les tendències clau d’aplicacions mòbils per a 2017

30 de març de 2017

 

Des de principi d’any s’han pogut deduir les tendències més importants que es desenvoluparan en el mobile màrqueting. Seran més les empreses que apostin per crear noves aplicacions mòbils per reforçar el seu posicionament i millorar el benestar dels usuaris.

 

Avui dia ens ha tocat viure en una societat que roman connectada al telèfon mòbil les 24 hores del dia. Això suposa una dependència cap a aquest artefacte i un benefici per a les empreses encarregades de desenvolupar noves aplicacions mòbils. És cert que la demanda ha augmentat considerablement en els últims anys, però també el nivell d’exigència, ja que són moltes les hores i els esforços que han de dipositar-per aconseguir que aquests treballs triomfin.

 

Empreses especialitzades en el desenvolupament d’aplicacions mòbils, com Ciclick, lluiten per dissenyar i activar aplicacions de smartphones que siguin intuïtives i fàcils d’usar per als usuaris, però que al mateix temps compleixin amb les expectatives que diposita el client en l’empresa en qüestió. Cada vegada són més els petits i grans negocis que se sumen al fenomen de les aplicacions mòbils com una manera ràpida d’arribar al seu públic amb una major credibilitat.

 

2017 ve acompanyat de noves tendències per al sector de les aplicacions mòbils que seria interessant analitzar per comprendre millor l’evolució del mobile màrqueting. Presta molta atenció!

 

1. Augment de la inversió publicitària: Segons dades de la IAB Spain, els anunciants van realitzar durant el primer semestre del 2016 una inversió en publicitat mòbil de 45,2 milions d’euros, gairebé el 40% més respecte al mateix període de l’any anterior. Dins de la publicitat digital, la publicitat mòbil representa gairebé el 7% del total. De cara als anys vinents els estudis denoten conclusions molt optimistes. En 2018 s’espera que la inversió en màrqueting mòbil oscil·li al voltant dels 781 milions d’euros, mentre que el 2019 el 70% de la inversió en publicitat digital anirà destinada al sector mòbil.

 

2. Vídeo màrqueting digital: Encara que suposa un major esforç per als dissenyadors d’aplicacions mòbils, el format vertical resulta més senzill i funciona millor que la visualització clàssica en model apaïsat. Algunes aplicacions mòbils com Periscope o snapchat ja inclouen aquesta possibilitat. Si anar més lluny, els anuncis que es graven en vertical es reprodueixen gairebé deu vegades més que els gravats en horitzontal.

 

3. Creació de noves Apps: Des que Google va incloure l’opció de cerca d’aplicacions, han estat nombroses les empreses que s’han submergit en l’interessant projecte de crear la seva pròpia. És important que l’usuari trobi en la nostra aplicació mòbil un lloc en el qual totes les seves preguntes tinguin resposta. No obstant això, a més d’uns continguts i serveis de qualitat, haurem d’apostar per un disseny innovador i amb una alta taxa de retenció que anirà acompanyat d’una bona estratègia de mobile màrqueting per promocionar la nostra APP i augmentar el seu nombre de descàrregues.

 

Les Apps estan en plena expansió, de manera que arran de diversos estudis presentats, més de 42 milions de persones a Europa comptarà amb una aplicació mòbil durant aquest any. Així mateix podria determinar-se que prop del 50% dels petits empresaris disposarà d’una APP en 2017. Entre les noves aplicacions mòbils d’aquest any podríem destacar: Fintonic (per portar la comptabilitat de l’empresa o personal), duolingo (per aprendre idiomes d’una manera pràctica i divertit), My Fitness Pal (per seguir un programa d’exercicis i una alimentació saludable), Calm (una aplicació ideada per a la meditació i la relació mitjançant exercicis molt variats), Goodreads (ideada per als amants de la lectura) , Diari (ens permet registrar tot el que vulguem en qualsevol moment), Quitnow (una pràctica APP que ens ajudarà a deixar de fumar) i Google Trips (informació sobre diferents destinacions turístiques i ajuda a planificar viatges).

 

4. El poder de SEO: Un cop creada la nostra aplicació, i dins de l’estratègia de mobile màrqueting, resulta interessant invertir el nostre temps a optimitzar el SEO de l’APP que hem creat. Aquesta iniciativa ha estat seguida per nombroses empreses en els últims mesos, les quals s’han guiat per dos procediments: ASO (App Store Optimization); que ressaltarà la nostra APP dins de les botigues dels principals sistemes operatius mòbils com Apple i Android, i Google App Indexing; de tal manera que si l’aplicació comptés amb una bona selecció de keywords, apareixeria entre els primers resultats de cerca de Google i per tant augmentaria el seu nombre de descàrregues. En relació a la selecció de paraules clau seria interessant fer servir paraules clau geolocalitzades que milloressin el posicionament local de la nostra marca. Aquestes dades són realment positives, ja que gairebé el 30% de les recerques que es realitzen a Google tenen un propòsit local (on menjar, dormir, comprar …). En estar geolocalitzats podríem augmentar el nombre de visites a la nostra botiga física.

 

5. Simplificació dels serveis: Les noves Apps buscaran estar connectades amb els sensors vinculats a Internet, com les que fan servir els smartphones. L’objectiu serà transformar els aspectes més complexos en una visualització més simple.

 

6. Seguretat: Es defineix com una de les tendències fonamentals d’aquest any. Es calcula que el 75% de les aplicacions no passaran les proves bàsiques de seguretat. És important confiar en empreses especialitzades en el desenvolupament segur i eficient d’aplicacions mòbils, sense risc de fuga de dades.

 

7. Augment de les compres: A poc a poc, les Apps estan aconseguint guanyar-li el terreny a les pàgines web, ja que a través d’elles es podran realitzar compres directes. Espanya és el cinquè país del món en realitzar compres a través del mòbil (el 34% de les compres en línia es realitzen via mòbil).

 

El món de les aplicacions mòbils està en ple creixement i segueix evolucionant a un ritme frenètic. Apostar per elles és invertir en el futur.

 

Comparteix