Les 10 reclamacions més comunes en botigues online

15 de gener de 2017

 

L’e-commerce o compres a internet ha crescut espectacularment durant els últims anys. La comoditat de comprar i rebre el producte sense moure de casa és un gran avantatge que està canviant els hàbits dels consumidors. No obstant això, les reclamacions en botigues en línia són també nombroses.

 

Els emprenedors pensen cada vegada més en si crear una botiga física o una botiga en línia. I és que a Espanya el comerç electrònic va augmentar un 27% durant el segon trimestre del 2016. Aquest augment també comporta que les reclamacions en botigues en línia també creixin.

 

Però això no vol dir que les empreses online treballin cada vegada pitjor sinó que en augmentar les compres, hi ha també més devolucions, reclamacions, etc.
Però vegem amb deteniment les 10 reclamacions en botigues online més comunes:

 

1. Retards en el lliurament. És el motiu més comú en les reclamacions en botigues online. En campanyes com la de Nadal o el dia del pare, de la mare o Sant Valentí aquests retards provoquen nombroses reclamacions.

 

2. Errors en les comandes. Els clients reben talles, colors, etc. que no corresponen amb el sol·licitat. I en altres ocasions, més estranyes, ni tan sols reben un altre producte diferent.

 

3. Comandes incompletes. Es tracta de productes als quals li falten peces com complements, etc.

 

4. Comandes danyades. Són paquets que es trenquen en l’enviament o quan el transportista els entrega i arriben danyats.

 

5. Qualitat del servei postvenda. Quan un client vol interposar una reclamació en una botiga en línia i el servei postvenda no l’atenen correctament i el client acaba posant més d’una reclamació.

 

6. Devolucions. Són comuns en l’e-commerce a causa de les facilitats que s’ofereixen a l’hora de comprar. No obstant això, quan el departament d’atenció al client no explica correctament el procés, aquest pot acabar en una reclamació per a la botiga en línia.

 

7. Dificultat per fer tràmits. Moltes reclamacions en botigues online es deriven de la dificultat a l’hora d’omplir els formularis de la web per fer les comandes.

 

8. Aplicació de la garantia. Els clients interposen reclamacions a causa que no se’ls ha aplicat la garantia, per això és molt important explicar els casos que cobreix la garantia.

 

9. Flexibilitat amb els clients. De vegades cal ser flexibles per fidelitzar clients.

 

10. Preus que no corresponen. Haver de fer nombrosos passos per saber quant sumaran les despeses d’enviament, etc. s’enfada molt als clients.

 

Les reclamacions en botigues en línia com en qualsevol comerç són inevitables, però, cal ser conscients de l’important que és solucionar-les de manera eficaç. Un client al qual se li ha solucionat una reclamació és un client més satisfet i fins i tot al que s’aconsegueix fidelitzar.

Comparteix