Per què és important crear continguts web?

14 de setembre de 2021

 

Durant el dia a dia passem moltes hores davant d’un ordinador, mòbil o tauleta consumint continguts de tota mena. A causa d’aquesta sobrecàrrega d’informació, els usuaris donen cada cop més importància a la qualitat i originalitat dels continguts que consumeixen. Per això és molt important crear continguts rellevants que connectin amb l’usuari, essent capaços de captar la seva atenció i aconseguir que retinguin la informació que els hi oferim.

 

 

És necessari crear contingut web?

 

I tant que sí! Comptar amb una pàgina web amb contingut original i de qualitat permet arribar i connectar d’una manera molt més directa amb el públic objectiu.

 

Generar contingut propi i rellevant que generi un impacte en l’usuari ens permet conèixer els seus gustos i interessos i per tant, ens ofereix la possibilitat d’acotar molt més en aquell contingut que realment interessa i deixar de banda aquell que no genera la reacció esperada. A través del contingut podem conèixer les reaccions de l’usuari i per tant, saber quin és el contingut que més l’interessa i saber també què espera de la marca.

 

Els continguts connecten i creen un vincle amb els usuaris. I no només ens referim a aquells continguts destinats a informar sobre notícies corporatives o del sector o a aquells que es creen específicament per una entrada de blog o un espai informatiu, sinó que també són importants aquells textos que presenten l’empresa, mostren productes o diferencien diferents categories.

 

A més a més, el contingut és clau per optimitzar un lloc web i molt important per millorar la posició als motors de cerca. Un bon contingut que sigui atractiu, rellevant i sobretot actualitzat, és la millor manera d’augmentar la visibilitat d’un lloc web.

 

 

Com ajuda el fet de crear contingut web?

 

Com hem vist, la creació de contingut és un punt clau per qualsevol web. Alguns dels beneficis de crear contingut propi i de qualitat són:

 

  • Millora la imatge de marca – Crear contingut interessant, original i rellevant, millora la imatge de l’empresa i ajuda al fet que els usuaris percebin la marca com un referent del sector.
  • Ajuda al posicionament SEO – El fet de difondre contingut a través de diferents canals ajuda que la marca escali posicions en els diferents buscadors web. D’aquesta manera els continguts apareixeran a la cerca quan els usuaris busquin informació relacionada amb els productes o serveis que ofereix l’empresa.
  • Ajuda a diferenciar-se de la competència – És molt important crear continguts que siguin interessants, originals i diferents del que creen les empreses de la competència per tal de poder destacar i atraure a possibles clients potencials. El contingut de qualitat és clau per diferenciar-se i convertir-se en una font d’informació útil i interessant.

 

 

Quins objectius té el contingut web?

  • Captació de visitants al lloc web – Per tal d’atraure visitants al lloc web, aconseguir crear una relació de confiança i posicionar la marca, els continguts han de ser interessants.
  • Conversions al lloc web – El contingut ha de generar prou interès per aconseguir que els usuaris realitzin conversions prèvies a la compra com per exemple navegar i visitar altres pàgines del lloc web, registrar-se a la newsletter, afegir productes o serveis a la cistella, etc.
  • Vendes finals – Els continguts han de ser capaços de guiar als clients a través del procés de compra i aconseguir que aquests la portin a terme de manera satisfactòria.
  • Fidelització dels clients – No hi ha millor manera d’aconseguir atraure nous usuaris i futurs clients que el fet de compartir una bona experiència. Si l’usuari parla bé de l’experiència que ha tingut al lloc web, de la informació que hi ha trobat i dels serveis i/o productes que ha adquirit, en parlarà positivament amb amics, companys o familiars i atraurem nous perfils al lloc web.

 

 

Així doncs, el contingut és una part importantíssima de qualsevol web i, tal com hem vist, cal crear-ne de propi, interessant i de qualitat per tal de captar l’atenció dels usuaris i convertir-se en una font referent del sector.

A Ciclick no només dissenyem i programem llocs web, sinó que elaborem els continguts que el converteixen en un espai de qualitat, amb la informació necessària per a tots els usuaris. Per als webs que ja estan en funcionament, oferim un servei d’actualització de continguts per evitar que la informació del web quedi obsoleta i, com a conseqüència, deixi de ser d’interès per als usuaris. Contacta’ns sense compromís!

Comparteix