La importància d’un bon domini web

17 de març de 2021

 

Davant el plantejament de crear una pàgina web, una botiga online o fins i tot un bloc personal, sempre sorgeix el mateix dubte: quin nom ha de tenir? Ens trobem davant el dubte de crear el domini web perfecte.

 

 

Què és un domini web?

 

El domini és el nom que identifica una pàgina web a la xarxa. Aquest nom ha de ser únic i en essència es podria definir com l’equivalent a la direcció física d’un negoci o empresa. D’aquesta manera, escrivint aquesta direcció a la barra del navegador accedirem a la pàgina web de manera immediata.

 

Cal tenir en compte que el domini és la manera de donar a conèixer el negoci a l’usuari i una part molt visible de l’empresa, i per tant, cal estudiar a consciència certs aspectes importants abans d’escollir el nom definitiu.

 

 

Com escollir un domini web?

 

Comptar amb un domini apropiat pot ajudar al posicionament durant les cerques que realitzin els usuaris. Si s’aconsegueix que sigui fàcil que trobin la pàgina, més possibilitats hi haurà de crear futurs clients o usuaris actius.

 

En aquest aspecte es pot decidir incloure el nom de l’empresa o de la marca, expressar el servei o serveis que s’ofereixen o fins i tot integrar una paraula clau que sigui interessant posicionar. En aquest punt també és important escollir la part final del domini i decantar-se per un .com, .net, .cat, .es o .org, per exemple, en funció de les necessitats i preferències i decidir quin o quins es compren.

 

És recomanable que el nom que s’escull sigui fàcil de recordar i sobretot d’escriure evitant l’ús de números o guions i caràcters especials com per exemple la ñ. D’altra banda també és aconsellable fer una llista de possibles noms i no centrar-se només en un perquè a l’hora de registrar-lo es pot donar el cas que no estigui lliure.

 

Un altre punt a tenir en compte és el d’utilitzar una keyword o paraula clau al nom del domini per donar una empenta al posicionament orgànic del buscador. Si per exemple, volem crear la pàgina web d’una pastisseria i al domini i apareix aquesta paraula, serà molt més fàcil que orgànicament aparegui al buscador quan el consumidor busqui “pastisseria”.

 

 

Així doncs, és recomanable que un domini sigui fàcil de recordar i d’escriure, no massa llarg, i que vagi lligat a l’activitat que el negoci o empresa realitzi. Com més específic i funcional sigui, més fàcil serà per l’usuari associar-ho correctament i evitarà confusions. Un bon domini pot ser molt útil per general trànsit al lloc web i construir a poc a poc una bona reputació de marca.

 

A Ciclick t’assessorem i t’ajudem a trobar el domini més adequat pel teu negoci o empresa, i tramitem tant la contractació del hosting com el registre del propi domini. Informa’t sense compromís!

Comparteix