Google Chrome marcarà les pàgines web sense certificat SSL com a insegures

1 d’octubre de 2017

 

Les coses canvien constantment a Google i aquest cop l’escollit per a aquestes modificacions ha estat el navegador Google Chrome. Aquest marcarà com “not secure” els llocs sense certificat SSL, una cosa que podria portar a la pèrdua de visitants de la teva pàgina web, com posar-li remei?

 

Protegir a l’usuari. Aquest és l’objectiu, un cop més, de Google Chrome i una cosa que tota empresa amb pàgina web ha de saber. Per això qualsevol pàgina HTTP que reculli informació confidencial dels mateixos com contrasenyes, targetes de crèdit, etc … haurà de tenir el seu certificat SSL, sinó apareixerà un missatge que “not secure” que podria rebaixar considerablement la percepció de l’usuari cap a aquesta web i per tant provocar l’estampida d’aquest amb la conseqüent pèrdua de visitants.

 

En l’actualitat, Google Chrome (que a més és un dels navegadors més utilitzats del món) indica les connexions HTTP amb un indicador neutre però malgrat això quan es carrega una pàgina web o través d’HTTP, una altra persona pot modificar el lloc abans de que la nostra connexió arribi i aquí és quan la nostra seguretat entra en escac. Quan al febrer de 2016 Google va anunciar que utilitzaria el protocol https com un factor més de SEO, moltes pàgines web van fer ja el canvi incorporant certificats SSL.

 

La finalitat de Google Chrome és etiquetar els llocs HTTP com “no segurs” i això tindrà lloc de forma gradual, basada en criteris cada vegada més estrictes. Google Chrome té la intenció d’etiquetar totes les pàgines HTTP com no segures, i canviar l’indicador de seguretat HTTP al triangle vermell que actualment s’utilitza per a les HTTPS trencat.

 

Què és HTTPS? Com obtenir els certificats SSL?

 

Tant HTTP com els HTTPS són protocols tecnològics mitjançant els quals podem navegar per internet però diferència entre ells és que el segon fa que les transferències d’informació entre l’usuari i el servidor siguin segures perquè hackers no puguin accedir-hi. O el que és el mateix una pàgina web sense HTTPS quedaria desprotegida davant atacs informàtics.

 

Ciclick t’ofereix l’opció de disposar de la teva certificat SSL. Uns documents que verifiquen que un lloc web és qui diu ser i, a més xifren dades transmeses entre l’usuari i el servidor. En visitar un lloc web amb SSL, el certificat SSL del lloc web permet xifrar les dades que s’envien, com la informació sobre targetes de crèdits, noms i adreces totalment segures.

Comparteix