Els beneficis de LinkedIn per a les empreses

28 de novembre de 2016

 

Relació directa amb la nostra cartera de clients, informació sobre els empleats, relació amb altres empreses del sector, promoció d’articles informatius i productes. Aquests i altres són els molts beneficis que aporta LinkedIn, una xarxa social nascuda el 2002 i creada al servei dels empresaris. La coneixes?

 

Si tens un negoci, per petit que sigui, no pots deixar passar per alt la possibilitat de formar part de la xarxa social professional més demandada i que majors possibilitats de negoci ofereix. LinkedIn presumeix de tenir més beneficis que desavantatges i més defensors que destructors. Bona prova d’això són els milers d’empreses que diàriament bolquen en aquesta xarxa social els seus continguts informatius o ofereixen les seves últimes novetats del mercat a través de la xarxa virtual.

 

Utilitzar LinkedIn és realment senzill, i val la pena invertir uns minuts del nostre temps a registrar-nos perquè a curt termini percebrem els beneficis. I és que LinkedIn actua com una gran base de dades de clients, que pel seu perfil, poden ser acords al sector al qual es dirigeix la nostra empresa, i d’empleats, ja que ens aporta una informació detallada sobre potencials treballadors. Un altre dels avantatges és el networking, és a dir, la possibilitat d’entrar en contacte directe amb altres empreses del sector ens ajudarà a trobar suport d’empreses que poguessin complementar el nostre treball o bé conèixer què ofereix la competència. I és que mai hem d’oblidar que la informació és poder.

 

Un benefici destacable d’aquesta xarxa social és sens dubte la seva capacitat de promoció. És a dir, servirà com a aparador dels nostres productes i serveis i al mateix temps com a altaveu per potenciar la nostra marca. Encara que com tot en aquesta vida, hem de documentar-nos abans de confiar en una persona o entitat, és cert que LinkedIn ens ofereix la possibilitat de contactar amb diferents persones que poguessin servir-nos com anunciants per a la nostra empresa, o bé, que ells mateixos ens busquessin perquè oferim una cosa que els podria interessar. És una relació recíproca i d’harmonia, encara que en la comunitat virtual sempre cal anar amb peus de plom.

 

I per acabar de perfeccionar la imatge de la nostra empresa a la comunitat 3.0, què millor que interconnectar el nostre LinkedIn amb altres xarxes socials que poden també cobrar un sentit professional, com Facebook o Twitter. Un cop registrats, la nostra empresa podrà anar creixent exponencialment per anar cobrant un major calat. Una pàgina d’empresa serà la millor opció per començar. En ella incorporarem informació corporativa sobre l’empresa com el logo, l’adreça web i física, número de contacte, perfil de la plantilla i els serveis oferts.

 

Un cop la nostra empresa s’enforteixi en LinkedIn, podrem passar a formar part de grups temàtics. Es tracta de grups on figuraran empreses i particulars i on nosaltres compartirem articles, debats o ofertes de treball relacionades amb el sector. Aquest és un dels grans beneficis que aporta aquesta xarxa social. No hi ha una millor manera d’interaccionar amb el client que mitjançant el sistema clàssic de preguntes i respostes. Podrem plantejar o resoldre dubtes relacionats amb la nostra activitat amb la major professionalitat i en el menor temps possible. I si volem invertir en LinkedIn podrem posar anuncis patrocinats mitjançant textos o banners publicitaris.

 

Però si volem enfortir la nostra reputació online, el millor serà estar alerta dels constants canvis que va experimentant LinkedIN per estar sempre a l’avantguarda, així com seguir els consells que a continuació et detallem per trobar els millors beneficis:

 

Crear continguts de qualitat, actuals i rellevants. És important cridar l’atenció del client amb continguts entretinguts i ben elaborats que suscitin interès des de la introducció.

 

Publicar freqüentment. Hem de donar imatge de negoci actiu i seriós, però mai descuidat, aportant constantment notícies sobre la nostra empresa.

 

L’horari ideal és entre setmana. Pensa que els caps de setmana es redueix, en línies generals, l’activitat i les interaccions a les xarxes socials, i més en una xarxa social de tipus professional. Per això serà ideal afegir els nostres continguts en dies laborables.

 

El format ha de ser amè. Afegeix fotos, vídeos, enllaços i fins i tot petites enquestes ajudarà a fer més amena la nostra publicació.

 

No hi ha dubte que els beneficis de LinkedIn són infinits. Si tenim presència en el mercat, si generem més trànsit de qualitat cap a la nostra web o blog i en definitiva, si incrementem les oportunitats comercials, possiblement hàgim complert amb el nostre objectiu i ens adonarem que LinkedIn val la pena.

 

Comparteix