El perill del disseny low cost al disseny web

10 de juny de 2017

 

Avui en dia qualsevol negoci té la seva pròpia pàgina web amb l’objectiu d’aconseguir nous clients i poder donar-se a conèixer. Com és lògic s’intenta crear un disseny que sigui atractiu i que capti l’atenció de la persona que visita la pàgina però en ocasions ens acabem trobant amb pàgines poc atractives que resten interès al client.

 

Des de fa anys les pàgines web s’han convertit en una cosa quotidiana en les nostres vides. Dins de les més visitades al món es troben les de Google, Facebook, Youtube i Baidu que és l’equivalent al Google per a la Xina. Quan ve a les nostres oïdes la frase disseny low cost lògicament pensem en abaratir costos i hi ha multitud d’empreses disposades a realitzar la teva pàgina web per un mòdic preu. Podem arribar a pensar que hem trobat una ganga però a l’hora de la veritat ens estem ficant a la boca del llop.

 

Si optem per un disseny low cost per al nostre disseny web segurament tinguem problemes a l’hora d’intentar contactar amb el servei d’atenció al client. És típic que ens vagin passant d’operador a operador i ens passem hores i hores esperant que arribi aquesta anhelada solució que mai arriba. També és típic que quan la pàgina estigui acabada ens trobem amb un resultat final que no sigui molt del nostre grat o trobem que ha quedat excessivament senzilla. Si haguéssim optat per un disseny professional segur que el resultat hauria estat tremendament més atractiu.

 

Tampoc podem oblidar-nos del posicionament. Volem que la nostra pàgina aparegui de les primeres dins dels cercadors i hi ha alguns trucs en el disseny del web que poden ajudar-nos a aconseguir-però per desgràcia amb un disseny low cost serà difícil que aconseguim un bon posicionament. Si quan la pàgina web ja està acabada voldríem fer algun canvi o reestructuració serà molt més difícil havent optat per un disseny low cost. És clar que un disseny professional ens sortirà una mica més car però lògicament el resultat serà molt millor i si volem que ens facin alguna modificació no hi haurà cap problema.

 

Un error típic del disseny low cost és a l’hora de voler veure la pàgina web en telèfons mòbils. Optar per el barat serà atractiu al principi però després ens acabarem penedint en veure que la nostra web low cost no és capaç d’albergar massa informació i que la navegació és tremendament complicada. Per això és important que ho meditem bé abans d’actuar.

Comparteix