El comerç electrònic a la UE no deixa de créixer

12 de maig de 2017

 

El comerç electrònic a la UE ha crescut a un ritme constant en els últims anys. De fet, la UE és actualment un dels majors mercats de comerç electrònic del món. El percentatge de persones amb edats compreses entre 16 i 74 anys que han comprat béns o serveis per internet creix progressivament d’un 30% el 2007 a un 55% el 2016.

 

El ràpid desenvolupament del comerç electrònic viu el seu millor moment a Europa, tant per part dels consumidors com per part de les empreses. Segons el recent informe final de la investigació sectorial sobre el comerç electrònic, més del 90% d’aquestes també utilitzen botigues online pròpies per comercialitzar els seus productes en línia (pàgines webs, botigues online, portals com Facebook, canals com Amazon …).

 

El 31% dels enquestats ven a través dels seus establiments en línia, així com en mercats virtuals, mentre que només el 4% dels enquestats venen en línia a través únicament de mercats virtuals. Si bé les botigues online pròpies segueixen sent el canal de vendes en línia més important per a les empreses, l’ús dels mercats virtuals ha anat augmentant amb el temps.

 

Això sí les dades són dispars en el vell continent. Els mercats virtuals tenen un paper més important als Estats membres com Alemanya (el 62% dels minoristes enquestats utilitzen mercats virtuals), el Regne Unit (43%) i Polònia (36%) en comparació amb altres estats membres com Itàlia (13% ) i Bèlgica (4%) que encara es resisteixen.

 

El comerç electrònic transfronterer, apunta aquest informe, té potencial per contribuir a la integració del mercat interior de la UE, ja que als consumidors pot resultar-los més fàcil adquirir els productes d’un altre Estat membre online, en lloc de creuar la frontera i comprar els productes en establiments físics. Encara que hi ha una barrera de superar: sovint els consumidors no poden realitzar compres en línia transfrontereres perquè encara hi ha moltes empreses que es neguen a vendre a clients que es trobin a l’estranger. De fet, el 38% dels minoristes recapten informació sobre la ubicació dels clients a fi d’aplicar mesures de bloqueig geogràfic.

 

Comparteix