Disseny web: plantilla vs. a mida

20 de setembre de 2022

 

Quan arriba el moment de crear o refer una pàgina web, segurament aparegui un dubte força comú: creem la web amb plantilla o la fem a mida? Escollir un mètode o un altre dependrà del tipus de projecte que vulguem desenvolupar i condicionarà, en certa manera, el resultat final del lloc web.

 

 

Què és el disseny web amb plantilla?

 

Un disseny web amb plantilla utilitza un disseny predefinit que es pot personalitzat totalment aconseguint, així, una pàgina web totalment adaptada a les necessitats i requisits de l’empresa.

 

Existeixen infinitat de plantilles que es poden utilitzar, des de plantilles molt senzilles fins a plantilles molt més elaborades i complexes. A l’hora d’escollir-ne una, és molt important assegurar-se que són plantilles de qualitat, que estan totalment optimitzades i que compten amb un bon suport per part del desenvolupador.

 

 

Quins són els avantatges d’una pàgina web amb plantilla?

 

  • Més econòmica. El disseny amb plantilla sol ser més econòmic que el disseny a mida. Existeixen algunes plantilles gratuïtes tot i que la gran majoria són de pagament.
  • Accés a les actualitzacions. Amb la compra d’una plantilla obtenim també l’accés a les diverses actualitzacions que el seu desenvolupador vagi fent al llarg de temps. Aquestes no solen ser de pagament i ens garanteixen que la pàgina web està sempre totalment actualitzada i funciona correctament.
  • Rapidesa. Crear una pàgina web amb plantilla sol ser ràpid. Tot i això, la rapidesa variarà en funció de la complexitat de la plantilla i del nivell de contingut que es vulgui entrar.

 

 

Què és el disseny web a mida i quins avantatge té?

 

El disseny web a mida es basa a crear una pàgina web des de zero. Amb aquest tipus de disseny es poden fer coses més innovadores i crear pàgines web més fora del comú. Per això, aconsellem aquest tipus de disseny quan es busca tenir un lloc web molt diferent a les opcions que es poden trobar amb les plantilles.

 

 

És millor el disseny web amb plantilla o a mida?

 

Com acabem de veure, tant un disseny com l’altre tenen els seus avantatges, però quin és millor? L’elecció dependrà bàsicament del tipus de pàgina web que estiguem buscant.

 

Si busquem una solució més econòmica i que globalment s’adapti a les necessitats de l’empresa, la millor opció és el disseny amb plantilla. Com hem comentat anteriorment, a partir de la plantilla escollida, podem personalitzar i adaptar tots els elements fins aconseguir crear un lloc web totalment personalitzat, optimitzat i actualitzat. Si d’altra banda, volem apostar per una web molt més específica i amb elements més innovadors, haurem d’escollir un disseny a mida.

 

A Ciclick dissenyem llocs web atractius, que contribueixen a transmetre la marca, els valors de l’empresa i la posicionen respecte la competència. Contacta amb nosaltres, i explica’ns el teu projecte!

Comparteix