Disseny web per a pimes: tendències actual

1 de juny de 2016

 

Les tendències actuals en disseny web per a pimes contenen elements que cada empresa pot i ha d’adaptar al seu lloc a Internet. Les empreses que segueixen aquestes tendències fan veure que estan al dia amb el mercat i que són innovadors però han de aplicar-les als seus llocs, fer-les seves.

 

El disseny web per a pimes és un assumpte que interessa tant a les empreses com als seus usuaris. I és que el disseny web ha de seguir les tendències actuals però també ha de tenir l’essència de cada empresa. Es tracta que cada pime esculli les tendències generals i aconsegueixi un estil propi.

 

Les tendències més importants en disseny web són les següents:

 

1. Tipografia. Les lletres formen part del disseny. Lletres subratllades, esquinçades o tacades són part del disseny web per a pimes. Es tracta de comunicar amb la tipografia.

 

2. Material design. Google diu així al disseny amb formes, ombres, animacions i transicions. Aquí trobaràs un exemple d’aquesta tendència.

 

3. Patrons UI. Es tracta de patrons que es repeteixen una i altra vegada mentre navegues a la web, són també una guia per navegar pel lloc. El disseny web per a pimes ho ha d’incloure perquè proporciona una marca d’empresa.

 

4. Scroll en moviment. Es tracta d’anar movent-se a la pantalla amb l’ajuda del scroll i poder tots els productes que ofereix una marca.

 

5. Animacions. És un recurs que s’ha d’utilitzar molt bé i sense excessos perquè si no pot sobre carregar el disseny. A més, no ha de fer que augmenti el temps de càrrega. És una forma original de diferenciar la pàgina i enriquir-la.

 

6. Itineraris virtuals. El disseny web per a pimes ha d’incloure aquesta eina tan útil. Es tracta d’un recorregut virtual per la botiga, restaurant, etc. que sigui objecte de la web. L’usuari s’entreté visitant el comerç i diu la seva curiositat amb el disseny físic de l’espai.

 

7. Minimalisme. Sempre s’ha dit que menys és més i aquesta tendència continua en les webs per a pimes. Es tracta d’integrar els elements però deixant espais visuals, és a dir, els espais buits també comuniquen i sobretot fan que l’usuari no se senti atabalat en visitar un web.

 

El disseny en una web és molt important igual que el seu temps de càrrega. El disseny ha de ser senzill però actual i la web s’ha de carregar immediatament per evitar que l’usuari marxi a una altra web.

 

Comparteix