Consells per redactar un e-mail massiu

22 de maig de 2018

 

Existeixen moltes maneres de redactar e-mails massius i que resultin efectius i no acabin a l’apartat de la bústia de spam o en el pitjor dels casos, acabin en la paperera dels subscriptors sense ni tan sols ser llegits. La premissa per això és equipar-se d’una plataforma confiable que ofereixi les garanties mínimes de visibilitat i resposta davant aquesta important estratègia comunicacional.

 

L’e-mail massiu és utilitzat a nivell de màrqueting per fidelizar als clients d’una manera més confiable i per aconseguir augmentar les seves vendes. En el cas dels e-mails corporatius és la forma idònia i expedita de mantenir comunicació amb el personal i que aquest es mantingui informat de cada aspecte que és de caràcter comú. Però existeixen factors que poden arribar a impedir que aquest correu no arribi a la seva destinació o arribi de manera errònia.

 

La plataforma d’e-mail massiu és una d’elles. Moltes plataformes web treballen amb els seus propis servidors d’enviament massiu d’e-mails, però aquests han de posar-se a prova. El millor és proveir-se d’un servidor per separat i que engrani perfectament amb la pàgina web central. La mateixa ha d’oferir la llibertat de poder dissenyar el cos del correu de manera que l’empresa aconsegueixi mostrar l’objectiu del mateix, per a això existeix una infinitat de plantilles i models que faciliten la redacció i composició d’aquest.

 

Característiques d’un correu massiu 

 

Els e-mails massius corporatius compleixen amb certes característiques especials que els diferencien d’un e-mail de màrqueting tradicional. Molts tendeixen a confondre el seu propòsit i la seva estructura. Principalment perquè els correus corporatius compleixen amb les normes bàsiques i tradicionals d’un correu formal, on han de respectar-se primordialment els signes de puntuació i especialment els signes d’exclamació; i la utilització de paraules en majúscules ha d’obviar-se.

 

La bona ortografia és imprescindible en qualsevol ambient o entorn, però més encara en un entorn laboral. Cuidar d’ella garanteix una efectiva comunicació i una òptima resposta de part dels destinataris. De fet, no serà necessari estendre’s en el missatge, si aquest i l’objectiu del mateix estan ben escrits. No estendre’s, i expressar amb poques paraules l’assumpte de l’e-mail són un plus que qualsevol agrairà per donar resposta immediata a la missiva. 

 

Com fer perquè el teu e-mail no es converteixi en spam? 

 

Perquè un e-mail massiu compleixi amb el seu objectiu, és necessari primer que la plataforma estigui integrada de subscriptors que s’hagin subscrit de manera voluntària i que responguin a certes característiques i dades que seran molt importants a l’hora de discriminar perquè aquest correu electrònic tingui l’efecte que es busca obtenir. No obstant això, en l’e-mails corporatius no és comú una discriminació per a aquest mètode d’enviament de comunicats, però tenir segmentats per departaments o relació amb l’empresa als subscriptors, podrà ser útil al moment que es requereixi. 

 

Les plataformes i servidors d’e-mails massius han d’incloure en el seu paquet de serveis dues eines fonamentals perquè aquests no acabin en el lloc menys desitjat dels correus dels subscriptors. El primer és un servei d’antivirus, el qual aconsegueixi enviar correus lliures de virus perquè aquests no siguin bloquejats per les plataformes d’e-mails dels qui fas arribar la informació. I el segon imprescindible perquè el correu massiu arribi als seus destinataris, és un filtre anti spam, el qual aconsegueixi col·locar el correu en la safata d’entrada dels qui s’envia i no caigui directament en la bústia de spam.

Comparteix