Consells per millorar el posicionament web

15 de maig de 2023

 

La presència online s’ha convertit en un element fonamental per a qualsevol negoci que busqui donar-se a conèixer, créixer i/o expandir-se. Actualment, el posicionament en cercadors web és una de les millors estratègies per fer que una pàgina tingui èxit i aconsegueixi arribar a més usuaris interessats en els productes o serveis que s’ofereixen.

 

 

Què són i com funcionen els motors de cerca?

 

El primer pas per millorar el posicionament d’una pàgina web és entendre què són i com funcionen els motors de cerca. Els motors de cerca web són eines que utilitzen algoritmes i tecnologies per cercar i organitzar informació a internet. Quan un usuari introdueix una paraula clau o frase en un motor de cerca, aquest comença a buscar a l’índex de diferents pàgines web i crea una llista de resultats rellevants.

 

Els motors de cerca utilitzen rastrejadors o bots que revisen la web i recopilen informació sobre les diferents pàgines que troben. Aquests rastrejadors segueixen els enllaços d’una pàgina a una altra i utilitzen algoritmes per analitzar i classificar-ne el contingut. Quan el motor de cerca ha rastrejat una pàgina web, utilitza diversos factors per determinar-ne la rellevància i l’autoritat. Això inclou la freqüència i la ubicació de les paraules clau a la pàgina, la qualitat i la rellevància dels enllaços entrants, l’antiguitat del domini i la quantitat de trànsit que rep la pàgina.

 

Entendre com funcionen aquests algoritmes ens ajudarà a optimitzar millor el lloc web per obtenir els millors resultat al motors de cerca.

 

 

La importància del SEO

 

El SEO o Search Engine Optimization són una sèrie de tècniques i estratègies que s’utilitzen per millorar la visibilitat i posicionament d’una pàgina web entre tots els resultat que ofereixen els motors de cerca. Si bé és cert que existeixen diferents tècniques i eines per millorar el posicionament, la qualitat del contingut és un dels factors més importants per aconseguir una bona posició als motors de cerca. Així doncs, com es pot millorar el posicionament d’una pàgina web?

 

  • Contingut de qualitat. És fonamental que la pàgina tingui contingut de qualitat. Aquest, ha de ser rellevant i dirigit a un públic objectiu. A més a més, és important que el contingut sigui original i s’actualitzi de manera regular.

 

  • Paraules clau. Les paraules clau són uns dels aspectes més importants del SEO. Quan un usuari busca en un motor de cerca, fa servir paraules clau per trobar informació específica. És important que s’identifiquin les paraules clau que són rellevants per la pàgina web, i que s’incloguin de manera natural a diferents seccions i continguts de la pàgina.

 

  • Metaetiquetes. Les metaetiquetes són descripcions breus que es fan servir per descriure el contingut d’una pàgina web. És important que aquestes estiguin ben redactades i siguin rellevants pel contingut de la pàgina.

 

  • Optimització de les imatges. Les imatges són una part important del contingut d’una pàgina web i poden fer que un lloc web sigui més atractiu visualment, però també pot afectar negativament al posicionament si no estan optimitzades correctament. És important que s’optimitzin perquè aquestes carreguin de manera ràpida i no alenteixin el lloc web. A més a més, és molt important assegurar-se que les imatges compten amb descripcions i etiquetes alt per tal que els motors de cerca les puguin identificar correctament.

 

  • Enllaços externs i interns. Els enllaços externs o backlinks són enllaços que apunten cap al lloc web des d’altres llocs web. Aquests enllaços són importants per millorar el posicionament de la pàgina, ja que els motors de cerca els utilitzen com un senyal de que el lloc web és important i rellevant. És important aconseguir enllaços externs de llocs web de qualitat i que estiguin relacionats amb el sector. D’altra banda, també és important comptar amb enllaços interns perquè els usuaris puguin navegar fàcilment pel contingut.

 

  • Velocitat de càrrega del lloc web. La velocitat de càrrega del lloc web és un altre dels factors importants per millorar el posicionament. Si la pàgina tarda molt a carregar, els usuaris poden abandonar la pàgina abans que acabi de carregar per complet. Per tant, cal assegurar-se que el lloc web carregui ràpidament per millorar l’experiència de l’usuari i el posicionament als motors de cerca.

 

  • Optimitza la pàgina perquè sigui responsiva. Cada vegada més usuaris naveguen a través de dispositiu mòbils, per això, cal que la pàgina web estigui optimitzada i tingui un disseny responsiu que s’adapti als diferents dispositius mòbil.

 

  • Xarxes socials. Les xarxes socials són una excel·lent manera de promocionar el lloc web i de millorar-ne la visibilitat. És important tenir presència a les xarxes socials adequades i compartir-hi contingut original de manera regular.

 

 

En conclusió, una pàgina web ben optimitzada millora el posicionament als motors de cerca i atrau més trànsit orgànic al lloc web. És important recordar però, que el SEO és una procés continu que requereix temps i esforç per obtenir resultats significatius. Des de Ciclick oferim les solucions més efectives adaptades a les necessitats de cada client. Contacta’ns i optimitza la teva web!

 

Comparteix