Coneix les darreres tendències en disseny gràfic

24 de maig de 2019

 

El disseny gràfic està en constant evolució i es veu influenciat per les diferents corrents de moda, arquitectura o creativitat. Que una marca tingui una imatge moderna i al dia pot dependre també d’aquest punt així que convé renovar-se i conèixer les tendències de cada moment, saps quines són les més actuals en aquest sentit?

 

El protagonisme de les tipografies

 

Les tipografies diuen molt en la identitat de la marca i les noves tendències en disseny gràfic les s’alcen més enllà de l’escriptura funcional per convertir-les en protagonistes indiscutibles de cartells, propostes o portades. Quan en altres moments les fonts passaven a un segon pla davant de les fotografies o les il·lustracions, avui dia es converteixen en l’eix central del missatge.

 

Colors vibrants

 

Enrere ha quedat el concepte de discreció i sobrietat: ara la intensitat del color és premiada i buscada amb força en els conceptes visuals. Les tendències en disseny gràfic han apostat els últims anys pels colors cridaners i les mescles impossibles que impacten davant els futurs clients amb molt bons resultats.

 

La inspiració pot ser de diferent naturalesa, des dels trets pop fins a les propostes amb aires retro o el minimalisme recolzat en la intensitat dels colors. Experimentar en aquest sentit pot convertir-se en tot un encert i suposar una gran diferència entre el discurs del disseny gràfic d’unes marques o d’altres.

 

Influències futuristes

 

Ho hem vist a les passarel·les durant les últimes temporades i en el cinema de manera cíclica pel que no és d’estranyar que l’estil futurista hagi arribat al disseny gràfic trepitjant fort. A través de textures, patrons i colors futuristes es realitzen aquest tipus d’impactants propostes que aspiren a no deixar indiferent a ningú. De fet, que aquest any es portin els colors vius i elèctrics no és una simple casualitat.

 

Per atorgar aquesta estètica futurista als dissenys d’imatge corporativa o publicitat de la marca es pot partir d’alguna cosa que recordi als elements trets d’una pel·lícula de ciència ficció. Alguns trucs podrien ser els fons o patrons abstractes, els degradats de color, els elements hologràfics o l’ús de les idees en fluor.

 

Minimalisme però ple de color

 

Que menys és més és un lema molt utilitzat en el disseny gràfic i en molts altres camps relacionats amb el visual, però això no està renyit en cap cas amb l’ús estratègic del color o la intensitat dels tons, cosa que és precisament una nova tendència: minimalisme sí, però amb tota la vivesa dels pigments.

 

Torna la il·lustració a mà

 

Gràcies a l’ús de les tauletes gràfiques i un altre tipus de noves eines es pot apropar el dibuix tradicional a les noves tecnologies. Això s’ha convertit en una forta tendència de cara al disseny gràfic aquest any i és que l’ús de la il·lustració en cartells o fins i tot logotips es veu cada vegada més en campanyes i marques corporatives.

 

 

Comparteix