Com pot ajudar la presència online a les botigues físiques?

11 de novembre de 2020

 

Durant aquest 2020 la tecnologia ha fet un salt sense precedents. El confinament ha provocat canvis com l’augment del teletreball i de les interaccions socials per internet, les classes i formacions online i ha disparat també el comerç electrònic. Ara més que mai les persones viuen connectades a internet i recorren a buscadors com Google per buscar informació, productes, etc.

 

 

Compra online o suport al comerç local?

 

Tot i que durant el confinament s’ha disparat la compra de productes per internet a través de grans companyies logístiques, cada vegada són més les persones que volen donar suport al comerç local comprant a les seves botigues físiques o a través dels seus propis ecommerce (en cas que en tinguin). Per això, és cada vegada més important reforçar la presència a la xarxa, disposar d’una bona pàgina web i mantenir sempre la informació i els continguts actualitzats. Ara mateix, vincular la presència offline i la presència online és més important que mai.

 

En aquests últims mesos el comportament de compra del consumidor ha canviat. Ara es planifica molt més la visita i la compra a la botiga física i això comporta un augment de l’interès en la cerca d’informació a temps real: horari de la botiga, disponibilitat del producte, normes d’aforament, opció de servei a domicili, etc. És molt important per l’usuari conèixer els detalls abans de sortir de casa per assegurar que trobarà el que busca.

 

 

La presència online és un punt bàsic

 

Tant si s’és propietari d’un negoci petit de poble amb una sola botiga com si es disposa de 30 botigues repartides per tot el país, maximitzar la presència online ajuda a arribar a clients potencials que volen comprar a la botiga física. Disposar, per exemple, d’una fitxa de Google My Business amb la informació més recent i rellevant de l’empresa, compartir a xarxes socials els horaris o serveis disponibles i sobretot, comptar amb una pàgina web actualitzada són alguns dels punts més ben valorats pels usuaris que busquen informació per internet abans de desplaçar-se a la botiga.

 

Davant un futur bastant incert la millor opció és seguir treballant per adaptar-se a les noves situacions, innovar i donar resposta a les necessitats canviants dels usuaris. El nostre entorn seguirà evolucionant i cal que fem ús de les eines digitals de les quals disposem per reforçar la presència online i enfortir, així també, la botiga física.

 

 

A Ciclick t’aconsellarem per tal d’aconseguir sempre la solució o solucions que millor s’adaptin a les teves necessitats. Contacta amb nosaltres!

Comparteix