Com millorar la usabilitat web i guanyar més clients

15 de desembre de 2016

 

Si vols situar-te entre els primers del teu sector, no només n’hi ha prou amb contractar un servei de posicionament SEO. També confiar en un bon disseny i fomentar la usabilitat de la teva pàgina web. Aquesta ha de ser senzilla a l’hora de navegar i així retenir el teu potencial client. Com millorar la usabilitat web? Pren nota!

 

A vegades, quan demanem un servei de disseny web tant nosaltres com el mateix dissenyador, ens centrem en altres parts del disseny deixant al costat un tema molt important: la usabilitat de la nostra web corporativa. Com aconseguir millorar aquest concepte? Hem de tenir clar que els programadors no són els màxims experts en usabilitat web, i que aquesta tasca correspon més al dissenyador de la pàgina.

 

És recomanable que abans de donar llum verda a la nostra pàgina web corporativa, tinguem en compte la usabilitat web. I per això, res millor que fer un estudi previ de les necessitats del nostre client, posar-nos en la seva pell i pensar a sacrificar bondats del nostre disseny per usabilitat. I és que, millorar la usabilitat web no només ens ajudarà a posar-li les coses més fàcils al nostre client. També a millorar el posicionament web. Una pàgina fàcilment navegable i amb fàcil de fer anar, retindrà millor a l’usuari i tindrem més possibilitats que s’investigui més sobre els nostres productes i serveis, i els contracti.

 

Podrem tenir els millors continguts, el disseny més modern però si la usabilitat web falla, no tindrem res a fer al respecte. I la pèrdua de clients i beneficis vindran de la mà. Llavors, com millorar la usabilitat web? És recomanable primer partir d’una auditoria web. O el que és el mateix, analitzar on podem millorar, com s’accedeix a cadascuna de les pàgines. Si és una botiga en línia, hem de mirar si és fàcil comprar, com hem ordenades les pàgines del nostre web corporatiu…. Objectiu final: retenir al màxim al client al nostre web.

 

Altres aspectes que has de mirar a prop de la usabilitat de la web és la quantitat de continguts que tinguis en ella. Sacrifica nombre de paraules, que no de keywords per alleugerir més el contingut. Aposta més per fotografies degudament etiquetades i per vídeos. I, per descomptat, també per les tan socorregudes infografies per explicar contingut d’una manera més didàctica. Elements que ajudaran al teu client a tenir una millor impressió de la teva pàgina web i millorar, amb això, la seva usabilitat web. Els elements visuals són més importants que els grans textos.

 

Un altre truc per millorar la usabilitat web de la teva pàgina és ressaltar amb color aquells aspectes importants de tenir en compte. Per exemple, enllaços o keywords importants. Si li subratllem amb un altre color els enllaços que el client hagi visitat, li estarem avisant que aquests enllaços ja han estat vistos i ajudant-lo a alleugerir la seva navegació per la nostra web. I, per descomptat, hem d’observar si el cercador de la pàgina web funciona correctament per oferir a l’usuari el que camina buscant. Un altre error que es repeteix és que el logotip o el nom de la marca sempre porti a la pàgina d’inici. No hem de distreure, evita aquest vell vici en les pàgines webs més antigues.

 

Google Analytics és un altre perfecte aliat per solucionar els nostres problemes d’usabilitat web. I és que, gràcies a ell podem identificar les fugues de trànsit tenint en compte, bé l’opció de flux de visitants, o observar pàgina per pàgina el % de rebot. I, finalment, fer un test A / B de les pàgines de les quals es tingui sospita que poden millorar.

 

Un cop identificades, podem fer ús de l’aplicació Google website optimizer. O Mouseflow, que permet gravar les sessions dels visitants per saber exactament què fan els usuaris quan visiten la nostra web corporativa. Trobarem pistes de primera mà per millorar la usabilitat web de la nostra pàgina.

 

Comparteix