Com generar confiança online al teu client

15 de abril de 2018

 

El gran repte de les empreses que concentren el seu treball en un entorn on-line és aconseguir guanyar la confiança dels seus clients mitjançant estratègia de fidelització i de posicionament, això es coneix com a estratègies de inbound màrqueting. En elles, a més de guanyar la confiança, busquen atreure nous i potencials clients que ajudin a guanyar una bona reputació virtual.

 

Per generar i reforçar la confiança on-line dels teus clients, així com en les relacions interpersonals, de tu a tu, és necessari que es produeixi un intercanvi de continguts i accions que puguin reforçar aquesta relació. Per a això és necessari en primer lloc generar contingut de qualitat, útil i que en algun moment es torni imprescindible o recurrent a l’hora de consultar, i en definitiva per motivar una compra.

 

Els recursos i mitjans són infinits i tots han de ser presos en compte a l’hora de desenvolupar una estratègia on es pugui generar una confiança on-line al teu client o potencials clients. I a través d’aquests mitjans ha de prevaler de la mateixa manera la creativitat. Els seguidors o usuaris sempre t’agrairan que sàpigues explicar les bondats i alternatives del teu producte o servei, bé sigui a través d’infografies, videos, aconseguint obtenir de forma gratuïta elements o arxius descargables, entre uns altres.

 

Una imatge web sòlida garanteix clients satisfets 

 

El disseny web ha aconseguit evolucionar en tècniques i estils i existeixen cada vegada més i nous professionals i entusiastes del disseny que és gairebé impossible no donar amb una proposta que gràficament atregui a nous usuaris i potencials clients a la teva marca. Si la teva imatge és sòlida, aquesta ben estructurada, respon a les necessitats de la marca i del client, i a més és creativa i adaptada a les tendències mundials, tingues per segur que la teva marca gaudirà de confiança i generés un engagement que determinés el futur de la teva marca, servei o producte. 

 

Però la imatge no solament ha de respondre a uns estàndards i tendències, aquestes també responen a quanta proximitat aconsegueixi transmetre a través dels seus dissenys i gràfiques que aconsegueixin humanitzar la teva marca. És per això que la fotografia també forma part fonamental d’aquesta humanització i aquesta proximitat. Avui dia, les marques necessiten una cara visible del producte; un rostre que aconsegueixi identificar aquesta sensació de seguretat i confiança que difícilment aconsegueixi traspassar l’on-line de manera reeixida.

 

La interacció on-line escurça distàncies 

 

L’opinió dels teus usuaris i clients és important. A més de conèixer el que pensen sobre el teu producte o servei, també és important respondre als seus comentaris. La confiança es solidifica amb la comunicació i saber respondre oportunament. Existeixen canals on-line que són els ideals per a això, les xarxes socials són un d’ells. Aquestes plataformes brinden una proximitat i confiança que poques plataformes poden oferir. A més de resultar les eines i motors de cerca mes utilitzats pels clients per donar amb una marca o producte.

 

Però a més dels comentaris i opinions, és important conèixer els testimoniatges de les experiències dels clients. Aquestes atrauran nous i potencials clients cap a la marca, coneixent directament les experiències d’uns altres. En màrqueting tradicional seria el nou “boca-orella”, una tècnica infalible per generar confiança i fidelizar altres.

Comparteix