9 consells per començar a utilitzar Google My Business

29 d’abril de 2019

 

Un vell refrany diu que “si no estàs a Internet, no existeixes”, i aquesta és una rude veritat que el món empresarial i l’univers de marques no perdonen. Has de tenir presència web en els diferents canals digitals per donar per fet que l’empresa està operant i que respon a alguna necessitat del mercat on s’ubica.

 

Estar a Google és el següent pas per poder donar per fet que una empresa existeix, és per això que resulta tan important fer servir correctament una eina com Google My Bussiness, una plataforma que permet donar-li presència web a una empresa fins i tot geolocalitzant els seus espais físics, de manera que l’usuari no només sàpiga què ofereix, sinó com, on i quan pot adquirir aquest producte o servei.

 

  1. Primer cal registrar-se: El més bàsic per poder donar-li ús a aquesta eina és registrar-se per conèixer les seves funcions, per aconseguir-ho cal accedir a la pàgina d’inici de Google My Bussiness per iniciar sessió amb el compte Gmail de preferència, ja sigui personal o de l’empresa. En aquest pas inicial és important delimitar si és una empresa que té o no un local, serà la primera pregunta que generi la plataforma.

 

  1. El propòsit de Google My Bussiness: Tenir presència en aquesta plataforma permet que una empresa tingui una ubicació geolocalitzada a Google Maps, això com a punt de partida, però així mateix permet agrupar l’avaluació d’usuari i agrupar fotografies referència, que acaben sent un compendi de ressenyes que li sumen a la marca.

 

  1. Delimitar l’oferta de la marca: No només es tracta d’estar físicament ressenyats a Google Maps, sinó establir una oferta de marca basada en horaris, categories i ressenyes. Això s’ha d’establir de manera prèvia per tal que en funció a l’oferta es vagin generant reaccions que ajudin a construir la marca basada en ressenyes.

 

  1. Gestionar múltiples empreses: Google My Bussiness permet que una sola persona gestioni diferents empreses, permetent accedir a estadístiques i altres dades d’interès per a cada marca, d’aquesta manera es converteix en una eina molt útil per a qui emprengui o dirigida diferents projectes, això des de l’opció de Crear empresa, disponible per a tots els usuaris.

 

  1. Afegir una única ubicació: Per poder delimitar que una empresa existeix físicament, Google My Business permet afegir una ubicació geogràfica, que podria ser duplicada si algú ja ha fet aquest treball, però en tots dos casos, perquè només podrà ser afegida per aquell que hagi rebut a aquesta mateixa adreça postal, un codi de verificació postal al cap de dues setmanes. Només així podrà ser afegida i confirmada un ubicació. Hi ha una dinàmica diferent per a les empreses que tenen diverses ubicacions per al model de negoci de franquícies.

 

  1. Treballar per bones ressenyes: Un cop establert el negoci i en la seva funció operativa, l’ideal és començar a oferir un servei de qualitat que ompli les expectatives i permeti anar acumulant ressenyes positives, ja que seran aquestes les que permetin la visibilitat en els cercadors així com aniran generant una experiència de marca on són els usuaris els que fan la millor publicitat. Es pot treballar en una manera offline d’aconseguir que visitants facin les seves ressenyes de manera voluntària la mateixa manera que empleats i tot aquell que se senti connectat amb la marca.

 

  1. Bussiness View com a eina paral·lela: Es tracta d’una eina que funciona conjuntament amb Google Maps i li permet a l’usuari una visita virtual al local gràcies a la col·laboració d’un fotògraf certificat, aquesta eina funciona per a locals de molt trànsit d’usuaris i al seu torn permet estendre l’experiència a potencials visitants.

 

  1. No descuidar el contingut SEO: Tot va de la mà i és per això que a més de tenir presència a Google My Bussiness, no es poden descuidar els continguts de la pàgina web oficial del local, és per això que una bona estratègia SEO, serà l’ideal per sumar a la identitat de la marca.

 

  1. El contingut sempre com a protagonista: Per poder destacar cada vegada més i més en els cercadors, no es poden descuidar tant el contingut com la seva forma, de manera que sempre hi ha d’haver un treball constant en paraules clau, etiquetes, horaris, url, optimització en els continguts de xarxes socials, tot en funció a què la presència web d’una marca destaqui sempre.

 

Comparteix