10 coses que has de tenir en compte en triar un domini web

22 de desembre de 2016

 

El primer pas per tenir la teva pròpia pàgina web o la teva pàgina web corporativa, és l’elecció d’un domini web. Una tasca a priori senzilla però vital per al posicionament, entre d’altres, de la teva pàgina. T’expliquem que 10 coses que has de tenir en compte en triar un domini web.

 

El nostre negoci online o la presència a internet de la nostra empresa va prenent forma. Sabem què volem comunicar, tenim algunes idees de com comunicar-les, disposem del capital per dur-lo a terme i dels passos que hem de seguir per començar i que tingui èxit. No obstant això, ens falta el domini. I el domini web sempre és el tret de sortida del nostre projecte web. Aquestes són les 10 coses que has de tenir en compte en triar un domini web.

 

1. És la teva carta de presentació. Triar un domini web és molt important, recorda que és la primera carta de presentació de la teva pàgina web. Tria un nom atractiu, amb personalitat i que t’identifiqui.

 

2. No pequis d’enginyós. No et deixis influenciar per frases fetes o enginyoses. O per expressions que puguin semblar-te gracioses i fins i tot paraules impossibles de recordar. Aquestes estaran ajudant a posicionar la teva web a internet. Què tal un domini web para la teva pàgina web corporativa que contingui el sector on vols fer-ho? Exemple: toldosbarcelona.com

 

3. Sense nombres, ni enes palatals. Millor aparcar caràcters difícils de posicionar, per no dir impossible. Una de les coses que has de tenir en compte en elegir un domini web és aparcar nombres, enes palatals, caràcters especials … Decanta’t per triar un domini amb contingut semàntic i tindràs genial a Google.

 

4. No massa llargs. El teu domini web no ha de ser llarg, opta per escurçar-se el màxim possible i si les paraules tenen molts caràcters, almenys inclou poques al teu domini.

 

5. Pensa SEO. Sempre pensa en SEO, en el posicionament natural de la teva web. Tria un domini que t’ajudi a aconseguir-ho. Guanyaràs presència natural en cercadors i t’estalviaràs molts diners en SEM.

 

6. Demana opinió. Pot ser que el domini web que hagis triat t’agradi a tu però no sigui el correcte. Demana opinió a amics i gent propera. Fes una petita enquesta abans de decidir-te.

 

7. Paraula clau. Com no, una de les coses que has de tenir en compte en triar un domini web és que aquest contingui la paraula clau on vols posicionar-te. Ull, no ha de ser exclusivament sobre la teva activitat professional en general. Pots ser més específics. Per això hi haurà la descripció SEO on ampliaràs els seus serveis.

 

8. Sempre tria .com. A l’hora de triar un domini per a la teva pàgina web corporativa decanta’t sempre per els .com, es posiciona millor i, per lògica, és més fàcil de recordar. Si pots també registra el .es. Defenestra els .net, .org, etc …

 

9. Data expiració del domini. Deixa que l’elecció del teu domini web la faci un professional perquè pot ser que no ho sàpigues i el teu domini tingui data de caducitat.

 

10. Subdominis. Cada vegada més importants són els subdominis per a la teva pàgina web corporativa. Google els té molt en compte i els pots arribar a configurar gratuïtament.

 

Comparteix