8 consells per preparar la temporada de Nadal amb èxit

25 de novembre de 2022

 

Aquest any, un gran nombre de consumidors s’està interessant per Nadal amb molta més antelació. De fet, s’està registrant un interès específic en les compres nadalenques molt més elevat que en els últims anys.

 

La pandèmia, amb totes les seves conseqüències en termes de subministrament de les mercaderies i fluctuacions de preu, ha provocat que els usuaris aquest any busquin amb molta més antelació comprar els productes per assegurar-se, així, disponibilitat i bon preu. A més a més, la crisi russo-ucraïnesa, l’augment del preu de la gasolina i la inflació general, ha fet augmentar aquesta inestabilitat econòmica i de recursos i ha afectat, de retruc, a la manera d’actuar dels usuaris.

 

Per això i per no quedar-se enrere, és tan important preparar una bona campanya de Nadal. Et deixem amb un recull de consells perquè el teu ecommerce tregui fum aquesta temporada!

 

 

1. Capta els compradors més previsors (early shoppers)

 

Es calcula que aquest octubre les cerques a Google orientades cap a termes associats a regals de Nadal ha augmentat un 20% a Espanya en comparació amb l’any passat. Tot i això, el procés de compra no és immediat i l’usuari prefereix esperar i endarrerir les compres mentre s’informa, compara i espera ofertes concretes. De fet, s’estima que un 82% dels consumidors posposa les seves compres fins que els productes estan d’oferta.

 

Cal aprofitar aquest comportament de l’usuari per preparar una bona campanya de Nadal i atraure, així, el seu interès cap a la nostra botiga online. El fet que l’usuari busqui informació amb tanta antelació és una oportunitat per aconseguir allargar la temporada de vendes. Per això, a més a més de planificar una bona campanya pre-Nadal, és important preparar la pàgina web per oferir una bona experiència a l’usuari.

 

 

2. Arriba a tots els teus compradors potencials

 

Moltes vegades, els usuaris busquen regals sense tenir res massa clar. Es van guiant per idees o recomanacions i busquen informació per comparar diferents productes o serveis.

 

En aquest punt és rellevant comptar amb una pàgina web optimitzada i portar a terme accions de màrqueting en línia com el posicionament i la publicitat en cercadors, l’enviament de newsletters o la publicitat a xarxes socials. D’aquesta manera podem aparèixer en la cerca de l’usuari i despertar-li la curiositat o la necessitat de saber més.

 

 

3. Crear compradors recurrents

 

Els compradors estacionals (com per exemple els que compren durant l’època nadalenca o les rebaixes) poden convertir-se en compradors recurrents si han tingut una bona experiència de compra i s’han sentit acompanyats durant tot el procés.

 

Aquí hi trobem l’oportunitat de comunicar les raons per les quals l’usuari ha de tornar a comprar: usabilitat, beneficis, ofertes, servei postvenda, recompenses, etc.

 

 

4. Ofereix beneficis

 

Com hem comentat anteriorment, els usuaris cada vegada s’informen més abans de fer qualsevol compra. Per això és molt important oferir beneficis i avantatges que decantin les compres cap al nostre ecommerce. Per exemple, un 75% dels usuaris assegura que aquest any comprarà en botigues que ofereixin l’enviament gratuït.

 

És important, per tant, conèixer què fa el nostre entorn competitiu per poder oferir els millors beneficis als usuaris. L’enviament gratuït, un servei postvenda personalitzat o una política de devolucions fàcil i àgil, poden ser punts destacats que facin del nostre ecommerce la millor opció per l’usuari.

 

 

5. Atrau els compradors d’última hora

 

Tot i que tal com hem vist, els usuaris són cada vegada més previsors, sempre hi ha qui deixa les compres per última hora.

 

En aquests casos, els usuaris valoren molt positivament l’opció de l’enviament exprés a domicili o la possibilitat de recollir la compra en una botiga física. Si l’ecommerce disposa de seu o seus físiques on poder recollir una comanda online, és important fer-ho saber al comprador tant a la mateixa pàgina web com també a través dels possibles anuncis que es realitzin durant l’època nadalenca. D’aquesta manera, si va tard, pot escollir aquest tipus d’enviament i estalviar-se cues i corredisses.

 

 

6. Ofereix idees regal

 

Hem de tenir en compte que gran part dels usuaris busquen inspirar-se quan fan cerques per internet sobre què regalar. Busquen coses que creuen que poden ser interessants i salten d’un lloc web a un altre mirant diferents opcions.

 

Si quan aquests clients indecisos aterren a la nostra pàgina web i hi troben productes interessants, packs o idees regal ja definides o, fins i tot, una secció específica amb una guia de regals, estarem satisfent les seves necessitats i, possiblement, creant un futur client.

 

 

7. Les targetes regal poden ser el regal perfecte

 

Per tots aquells que van a última hora, no acaben de decidir-se o dubten sobre si escolliran el regal perfecte, les targetes regal són una opció ideal per encertar-la segur.

 

Oferir aquest servei a la teva pàgina web pot ser el punt diferencial i un bon ganxo per atraure a tots aquells usuaris indecisos.

 

 

8. Assegura’t que la pàgina web està preparada

 

No només cal tenir una pàgina web optimitzada, clara i senzilla, també cal assegurar-se que el back-end estigui actualitzat i funcioni correctament.

 

D’aquesta manera l’usuari podrà gaudir d’una bona experiència de compra sense errors ni fallades tècniques.

 

 

En conclusió i com es mostra any rere any, la campanya de Nadal és una molt bona oportunitat per augmentar les vendes i crear i remarcar la imatge de marca. Per això és tan important no perdre l’oportunitat de comptar amb un bon ecommerce per fer front a l’augment de la demanada. Una bona estratègia, una comunicació potent i una web senzilla amb un procés de compra intuïtiu, són els punts clau per gaudir al màxim d’una campanya de Nadal amb èxit!

Comparteix